Forskel mellem versioner af "Kunst i offentlige rum"

Spring til navigation Spring til søgning
516 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
m (Bot: Tilføjer beskrivelse til eksterne links, se FAQ)
=== Globalisering og debat ===
Globalisering også af offentlige rum blev for alvor diskuteret i 90'erne og 00'erne. Billedkunstneren [[Jakob Boeskov]] deltog i en våbenmesse med et fiktivt våben. Kunstnergruppen [[Superflex]] udviklede et [[biogasanlæg]] til [[Afrika]]. Og på udstillingen [[Minority Report]] <ref name=minority>[http://www.minority-report.dk Minority Report: Challenging Intolerance in Contemporary Denmark<!-- Bot genereret titel -->]</ref>fra 2004 i Århus syede en række immigranter i samarbejde med billedkunstnerne [[Gillion Grantsaan]] og [[Finn Thybo]] en etnisk kjole til den daværende borgmester [[Louise Gade]]. Den [[stedsspecifikke]] tilgang, hvor stedets lokale karakteristika var udgangspunktet for værket blev således udfordret af globaliseringen og perceptionen af det offentlige rum udvidet.
 
Især har billedhuggeren [[Jens Galschiøt]] været aktør på den nationale, såvel som den internationale sene. Han har siden 1993 lavet en lang række skulptur manifestationer i det offentlige rum, Bl.a. opstilling af 22 tonstunge” [[Min indre svinehund|Min Indre Svinehund]]” (1993) skulpturer i Europa (ulovlig street art). [[Skamstøtten]] i [[Hongkong]], [[Mexico]] og [[Brasilien]]. [[Hungermarchen]] (2002), [[I Guds navn|I Guds Navn]] (2006), [[The Color Orange]] (2008). [[Fundamentalism]] 2011/12.
 
[[Fil:Gernes_Palads.JPG|thumb|200px|Poul Gernes' udsmykning af Palads Biografen, 1989]]
 
== Udsmykning ==
Herlev Hospital blev indviet i 1976 og indeholder billedkunstneren Poul Gernes' mest omfattende udsmykning der går ned i mindste detalje. Arbejdet, der tog 8 år at udføre, udgår fra at farver og de miljøer vi færdes i har en afgørende betydning for vores velfærd. Udsmykningen af Palads Biografen ved samme kunstner er ligeledes et markant eksempel. <ref name=Gernes>[http://gernes.dk/decor/index.php Om gernes' offentlige udsmykninger]</ref>
91

redigeringer

Navigationsmenu