Markedsføring: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved EmausBot, fjerner ændringer fra 152.117.151.178 (diskussion | bidrag)
CocuBot (diskussion | bidrag)
m r2.7.2) (Robot ændrer vi:Marketing
Linje 83: Linje 83:
[[tr:Pazarlama]]
[[tr:Pazarlama]]
[[uk:Маркетинг]]
[[uk:Маркетинг]]
[[vi:Tiếp thị]]
[[vi:Marketing]]
[[wa:Vindince]]
[[wa:Vindince]]
[[yi:מארקעטינג]]
[[yi:מארקעטינג]]

Versionen fra 28. apr. 2012, 17:51

Markedsføring (eller marketing) er en bred betegnelse for alle de aktiviteter, en virksomhed kan foretage sig for at afsætte en idé, et produkt eller en serviceydelse på et givent marked.

Betegnelsen dækker bl.a. over aktiviteter i forbindelse med produktplanlægning, markedsundersøgelse, produktudvikling, prisfastsættelse, distribution, markedsmodning, konkurrentanalyse, reklame, PR, emballage, tryksager, merchandise, kampagner, o.m.a.

Der findes mange definitioner af markedsføring måske fordi, at der fokuseres på bestemte situationer eller interessenter. Der opstår ofte også en vis begrebsforvirring, fordi markedsføring forveksles med reklame. Reklame er blot et af mange led i en markedsføringsproces og anvendes som regel først, når virksomheden har defineret sit produkt og sin målgruppe. Markedsføring beskæftiger sig også med situationer, hvor der endnu ikke eksisterer et produkt og/eller et marked.

Markedsføring trækker på en række fagområder, bl.a. økonomi, psykologi, sociologi og antropologi. På visse økonomiuddannelser benyttes afsætning som betegnelse for marketing.

Se også