Spring til indhold

Fåreavl: Forskelle mellem versioner

20 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
m
Wiki
No edit summary
m (Wiki)
I [[Grønland]] er der registreret lidt over 50 besætninger. Mere end halvdelen af fåreholderstederne er placeret i [[Narsaq Kommune]]. Resten fordeler sig på [[Nanortalik]], [[Qaqortoq]], [[Paamiut]] og [[Nuuk]] kommuner. Fåreholderstederne er overvejende bedrifter, drevet af en enkelt familie, men der er også bedrifter hvor to eller tre familier står for driften. Fåreholderstederne har gennemsnitligt ca. 400 [[får]] pr. bedrift.
 
Driftsformen har over en årrække udviklet sig fra at være en [[Ekstensivt landbrug|ekstensiv]] produktion til i dag, hvor den drives mere intensivt. Der er siden hjemmestyrets indførelse i 1979 brugt betydelige ressourcer på at udbygge infrastrukturen i de enkelte distrikter, hvor der drives fårehold. Desuden har flere fåreholdere opført moderne driftsbygninger og øget produktionen af [[grovfoder]]. Målet har været at undgå de meget store tab, der tidligere sås i forbindelse med strenge vintre og skiftende [[klima]]tiske forhold.
 
Gennem de senere år er der sket store forbedringer i produktionen af grovfoder, hvilket har betydet både stigende udbytter og opdyrkning af nye arealer. Tilgangen af nye arealer har dog været stagnerende siden [[2002]].
35.032

redigeringer