Bryggeriforeningen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m →‎Eksterne henvisninger: clean up ved brug af AWB
Linje 15: Linje 15:
*[http://www.olakademiet.dk/ Ølakademiet]
*[http://www.olakademiet.dk/ Ølakademiet]


[[Kategori:Brancheforeninger]]
[[Kategori:Brancheforeninger i Danmark]]
[[Kategori:Etableret i 1899]]
[[Kategori:Etableret i 1899]]



Versionen fra 5. jun. 2012, 21:00

Bryggeriforeningen, med hjemsted på Carlsberg i København, er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark, som producerer øl, læskedrik eller kildevand. Foreningen har pr. august 2007 30 medlemmer, men domineres altovervejende af Carlsberg, som udover eget bryggeri også er medlem via Tuborg, Wiibroe og Coca-Cola.

Bryggeriforeningen varetager og formidler øl- og læskedrikbranchens interesser overfor Folketinget, myndigheder, medier og den øvrige offentlighed. Det drejer sig bl.a. om fælles erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitiske synspunkter. Bryggeriforeningen repræsenterer desuden sine medlemmer i organisationer, som internationalt arbejder for at fremme øl- og læskedrikbranchens interesser.

Bryggeriforeningen er den største bidragyder til foreningen Gode Alkoholdninger, GODA, der via målrettede kampagner arbejder på at fremme god alkoholkultur og derved modvirke misbrugssituationer.

Bryggeriforeningen er desuden medejer af Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Bryggeriforeningen arbejder desuden på at skabe øget kendskab om øl. Det gør foreningen bl.a. ved at finansiere Brygmesterkorpset, som består af en række brygmestre, som tager rundt i landet og fortæller om øl. Derudover udgiver foreningen en trykt ølguide, undervisningsmateriale om øl til kokke- og tjenerskoler og driver informationssiden Ølakademiet.

Eksterne henvisninger