Genoa C.F.C.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m r2.7.3) (Robot ændrer es:Génova C.F.C.
RedBot (diskussion | bidrag)
m r2.7.2) (Robot tilføjer ckb:یانەی جەنەوا
Linje 32: Linje 32:
[[bg:ФК Дженоа]]
[[bg:ФК Дженоа]]
[[ca:Genoa Cricket and Football Club]]
[[ca:Genoa Cricket and Football Club]]
[[ckb:یانەی جەنەوا]]
[[cs:Genoa CFC]]
[[cs:Genoa CFC]]
[[de:CFC Genua]]
[[de:CFC Genua]]

Versionen fra 15. jun. 2012, 14:53

Det sidste Genova-hold, som vandt det italienske mesterskab i 1924. Klubben spiller stadig i de samme farver, blå og rød.

Genoa Cricket and Football Club, normalt blot omtalt som Genova, er en italiensk professionel fodboldklub, som ligger i byen Genova i Liguria. Klubben blev oprettet som en atletik- og cricketklub i 1893 af englændere, som en udenlandsk sportsklub, som kun havde britiske borgere, som medlemmer;[1]. Fodboldafdelingen i klubben blev startet i 1897 af James Richardson Spensley, hvilket gør klubben til den ældste fodboldklub, som stadig er aktiv i Italien.[2]

Gennem sin lange historie, har Genova vundet det italienske mesterskab ni gange. Genoava vandt sit første mesterskab i 1898, hvilket var første gang, at det italienske mesterskab blev afholdt - sidste gang de vandt mesterskabet var i 1924. Klubben har også vundet Coppa Italia en gang. Historisk set er Genova den fjerde mest sucesfulde italenske klub set i forhold til vundne mesterskaber.[3]

Siden 1911 har klubben har spillet sine hjemmekampe på Stadio Luigi Ferraris, som har plads til 36.536 tilskuere[4]. Fra 1946 og frem til i dag har Genoval måtte dele Stadio Luigi Ferraris med deres lokalrivaler, Sampdoria. Genova har har siden 2. verdenskrig penduleret frem og tilbage mellem Serie A og Serie B, med enkelte visit i Serie C. Efter en lang periode præget af dårlig ledelse og en korruption-relateret skandale, er Genova nu tilbage i Serie A, hvor de har tilspillet sig en plads i UEFA Europa League, ved at slutte på en femteplads i Serie A i 2008-09-sæsonen.

Kendte spillere

References

  1. ^ "Genoa". FourFourTwo.com. 23 juni 2007.{{cite news}}: CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat (link)
  2. ^ "Storia". GenoaCFC.it. 23 juni 2007.{{cite news}}: CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat (link)
  3. ^ "Campionato Serie A - Albo D'oro". Lega Calcio. Hentet March 2009. {{cite web}}: Tjek datoværdier i: |accessdate= (hjælp)
  4. ^ "Stadio Luigi Ferraris". GenoaCFC.it. Hentet August 2007. {{cite web}}: Tjek datoværdier i: |accessdate= (hjælp)

Eksterne henvisninger



Skabelon:Link FA