Brugerdiskussion:Kulu: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Orienterer om manglende billedlicens
Kulu (diskussion | bidrag)
Linje 134: Linje 134:
Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --[[Bruger:Maitch|Maitch]] 7. mar 2006 kl. 23:48 (CET)
Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --[[Bruger:Maitch|Maitch]] 7. mar 2006 kl. 23:48 (CET)

==OK at slette==
Det er ok at dette og øvrige ikke licens-noterede fotos '''slettes''' --[[Bruger:kulu|kulu]] 9. apr 2006


==[[:Billede:Aarhus-bysegl.jpg{{{billede|}}}]]==
==[[:Billede:Aarhus-bysegl.jpg{{{billede|}}}]]==

Versionen fra 9. apr. 2006, 15:32

Velkommen

Hej Kurt og velkommen her på Wikipedia. Du er kommet godt i gang med bidragene kan jeg se, og det ser ud til at du har fundet dig til rette med wiki-kodningen. Jeg vil ønske dig god fornøjelse og arbejdslyst, og har du spørgsmål er du velkommen. Med venlig hilsen --Jørgen 1. apr 2005 kl. 08:27 (CEST)

Hej Kurt også en velkomst fra mig - god fornøjelse med artikelskrivningen. Mvh Malene Thyssen 1. apr 2005 kl. 22:06 (CEST)

Billeder

Hej igen Kurt. Den med billederne var værre. Jeg ved ikke hvad der er galt. Jeg bruger også Mozilla Firefox og jeg kan idag godt se billeder på Wikipedia. Eftersom du godt kan se billederne på Commons, tror jeg ikke det er browseren det er galt med. Det er muligt at Wikipedia bare var lidt ustabil i aftes, da jeg var på var den bare lidt langsom, men jeg tror tit det kan variere meget over kort tid. Er det også et problem nu? Mvh Malene Thyssen 2. apr 2005 kl. 08:27 (CEST)

Jeg havde (tror jeg nok) samme problem som Kurt, men efter en opgradering til Firefox 1.0.2 ser det rigtigt ud. --Palnatoke 2. apr 2005 kl. 10:00 (CEST)

Mange ændringer på side

Hej Kurt! Det er dog en masse ændringer, du har foretaget på Kongelige og fyrstelige titler. Vær rar at bruge forhåndsvisning og beskrivelsesfeltet. Som siden ser ud nu, trænger den til ganske meget oprydning. Når du blot retter uden at begrunde dine ændringer, kan det være svært at se grunden til ændringerne. --Palnatoke 2. apr 2005 kl. 17:25 (CEST)


Hej. Ja jeg skal lige lære det med hensyn til at fortælle hvilke rettelser jeg har lavet. Og skal også lige finde melodien mht fed/kursiv. Jeg forstår dog ikke helt hvorfor tabellen skal ind. Og ikke noterne til Konstatin. Han er faktisk Majestæt af titel, stadigvæk.De titler jeg har oplyst er de officielle. Hvorfor er børnene til Joachim, Benedikte (ikke Elisabeth!) og Anne Marie slettet i tabellen? De er stadig "Højheder" og en del af kongefamilien. Og Joachims og Alexandras børn er faktisk en del af tronfølgen endnu, indtil Frederik og Mary får børn.
Når jeg henviser til Lundskov.dk (som er slettet), er det faktisk fordi her er uddybende oplysninger, bl.a. med kilde i Hofmarskallatet.Statkalenderen for Kongeriget Danmark har nemlig (endnu) ikke flere af de uddybende oplysninger.
Så jeg tillader lige at rette tilbage til mit forslag, indtil vi evt har "snakket sammen" igen. Venligst --Kurt Lundskov 2. apr 2005 kl. 22:56 (CEST)

NOTOC

Hej Kurt - du ønskes også velkommen af mig

Med NOTOC-kommandoen ("No Table Of Contents") slår man indholdsfortegnelsen fra, da den kan virke forstyrrende, hvis den dukker op i en mindre artikel. Overskrifter der dukker op i indholdsfortegnelsen er dem, der indledes og afsluttes med lighedstegn, som min overskrift herover. Hvis jeg husker ret, skal der tre eller fire overskrifter til, før indholdstegnelsen automatisk dannes af systemet.

Mht. billederne, er det mere overskueligt for folk der redigerer, hvis billederne ikke står midt i teksten. MediaWiki sørger selv for at placere billederne efter hinanden i artiklen. Er det ikke praktisk at placere alle billeder samme sted, hvis de i en længere artikel skal dukke op sammen med et bestemt afsnit, så sørg for at der er en tom linje efter billed-linket.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. apr 2005 kl. 07:19 (CEST)

Hej Kåre. Tak for svaret. Så blev jeg igen klogere.
Med hensyn til indholdsfortegnelserne har jeg også bemærket at de kan være forstyrrende og lidt usystematiske. Også i opbygning. Jeg har derfor forsøgt mig med at opbygge dem lidt anderledes (uden held, andre slettede og rettede tilbage til gængs standard :-( ). I stedet for at lade alle henvisninger have '==' overskriften, forsøgte jeg at underopbygge, for at holde henvisninger m.v. samlet under et. Se eksemplet.
Men det må man måske ikke, eller det er måske ikke en god ide alligevel ????--Kurt Lundskov 14. apr 2005 kl. 11:05 (CEST)

Eksempel se også

Wiki-henvisninger

  • eks

Eksterne henvisninger

  • eks

Kilder

  • eks

Litteratur

  • eks
Venligst

Lige netop "se også", "eksterne henvisninger" osv. stiller vi jf. stilmanualen op uden en fælles overordnet overskrift, men ellers er der frit slag til at underopdele artiklens egentlige indhold. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. apr 2005 kl. 07:24 (CEST)

Tak for reaktionen Kaare. Venligst--Kurt Lundskov 15. apr 2005 kl. 13:30 (CEST)


Navngivning: Fornavn Efternavn

Hvordan bør navngivningen være i Wikipedia? Fornavn Efternavn eller Efternavn, Fornavn(e)?

Jeg har gennemlæst retningslinjer m.v. men har ikke fundet noget entydigt om det. Måske har det været drøftet før - så vil jeg være glad for en henvisning til denne evt. diskussion.

Jeg bemærker, at standarden åbenbart er: Fornavn(e) Efternavn. Men det synes jeg kan give (mange) problemer, bl.a. hvis en person kun er kendt under forkortelser i fornavnet, eller man ikke selv kender (alle) rigtige fornavne.

Eksempelvis: Mads Pagh Bruun, som normalt (i Århus i hvert fald) kun er kendt under navnet M.P. Bruun.

Endvidere kan en person jo havde mange fornavne som kun kendes som forkortelser eller slet ikke (fx tænkt: Hans P.K.O. Gyldenkrone.)

Endvidere ville det da være en fordel med efternavnet først (som i alle leksika m.v.) fordi man derved ved opslag på fx Kierkegaard kunne få en samlet liste over personer (familiemedlemmer) af denne familie, hvilket jo ikke sker på samme måde, når man slår op under Søren Aabye.Venligst --Kurt Lundskov 15. apr 2005 kl. 00:59 (CEST)


Se Wikipedia:Landsbybrønden/arkiv5#Fornavn før efternavn. --Palnatoke 15. apr 2005 kl. 06:07 (CEST)
Forkortelser af fornavne kan relativt let klares ved at lave en redirect fra det forkortede navn. Fx H.C. Andersen, der fører til Hans Christian Andersen eller Kr. Erslev, der fører til Kristian Erslev.
Og uanset om efternavnet stod først ville du aldrig få en liste over fx alle, der hed "Kierkegaard" ved at slå op på det. Du ville højst få en bestemt artikel, Kierkegaard (som i dette tilfælde er en redirect til Søren Aaby Kierkegaard - forhåbentlig leder man ikke efter hans bror Peter Christian). Du får jo heller ikke en liste over alle, der hedder Søren, ved at slå op på Søren. Medmindre nogen havde lavet en liste over alle med navnet i den artikel (som det fx er sket med Rasmussen). Der er dog ingen garanti for, at en sådan liste er opdateret. --Heelgrasper 15. apr 2005 kl. 06:26 (CEST)
Og uanset om efternavnet stod førstville du aldrig få en liste over fx alle, der hed "Kierkegaard" ved at slå op på det - Jo, når serverne forhåbentlig engang kommer til at følge med wiki'wns vækst, så wikimedias eget søgeystem bliver aktivt igen. Jeg mener det kører på den engelske nu. vh. Nico 15. apr 2005 kl. 07:51 (CEST)
Det har du ret i (jeg kiggede lige på den engelske). Men for søgefunktionen er det også ligegyldigt (så vidt jeg kan se), hvilken rækkefølge fornavn og efternavn har.--Heelgrasper 15. apr 2005 kl. 08:26 (CEST)
Tak for jeres reaktioner.Jeg kan godt se der er forskellige indfaldsvinkler til spørgsmålet. Summa summarum er det jo så bare at vænne sig til det med Fornavn først. Venligst--Kurt Lundskov 15. apr 2005 kl. 13:30 (CEST)

Karakter til siderne

Nederst på alle sider kan man give en artikel karakter. Men hvor finder man egentlig "karakterbogen"? Er der er sted hvor de givne karakterer kan aflæse, enten i forhold til konkrete artikler, eller en 'karakternes top-10'? --Kurt L 23. apr 2005 kl. 17:18 (CEST)

Stub

Hej Kurt, jeg så, at du på 13 (tal) havde slettet den markering som stub, jeg havde sat ind. Den stod der, fordi afsnittet om tallet 13 i matematikken mangler. Jeg er ikke klar over politikken omkring brug af den skabelon. Er der noget galt med, at den står der, når artiklen rent faktisk ikke er "færdig"? Mvh --Sir48 (Thyge) 27. apr 2005 kl. 11:26 (CEST)

Har vi en definition for færdig ? - jeg tilslutter mig at en artikel der fylder 3 skærmbilleder ikke regnes for en stub, ellers mister begrebet sin mening (hvad det sådan set er på vej til, så måske trænges der til en dikussion om brugen?). vh. - Nico 27. apr 2005 kl. 11:35 (CEST)
en definition findes ikke - vi bliver aldrig færdige *S*. Derfor mine gåseøjne. Men jeg forstår ikke anvendelsen af stub, hvis den ikke skal være der, når der tydeligt mangler noget, så en tydeliggørelse ville være velkommen. Mvh --Sir48 (Thyge) 27. apr 2005 kl. 22:49 (CEST)

Må andre rette brugersiderne?

Der er rettet på min brugerside - rettelserne er sådan set ok (henvisninger). Men det undrer mig, at alle kan rette på hinandens brugersider - kan det være rigtigt? --Kulu 7. maj 2005 kl. 23:06 (CEST)

Der er ikke noget der forhindrer det. På den anden side er det i langt de fleste tilfælde dårlig etikette at gøre det. Faktisk er det eksempel du nævner det eneste jeg lige kan finde på der er acceptabelt. Jeg kan godt beskytte din brugerside, hvis du er utilfreds med at andre kan redigere den, men så får du desværre det problem at du heller ikke selv kan. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 7. maj 2005 kl. 23:12 (CEST)
Jeg mener nok, at brugersiderne (ikke brugerdiskussionerne) burde beskyttes, så det kun er brugeren selv, og naturligvis administratorerne, der kan komme ind og rette. Har det været drøftet tidligere?--Kulu 7. maj 2005 kl. 23:18 (CEST)
Ikke hvad jeg lige ved af. Du kan undersøge om der er en featurerequest eller lignende i bug-databasen. Hvis der ikke allerede er en request på beskyttelse af brugersider kan du selv oprette en, men det er nok ikke lige det der får højest prioritet. Og hvis du er utilpas med at formulere dig på engelsk, så læg en besked på min diskussionsside. Så skal jeg nok sørge for at oprette en forespørgsel. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 7. maj 2005 kl. 23:22 (CEST)
Nej, det har aldrig været noget problem, og jeg ser ingen grund til at beskytte brugersider. Det er i øvrigt ikke muligt at beskytte som du foreslår. Beskyttede sider kan kun redigeres af administratorer, og ikke andre. Det gælder også brugersider. Byrial 7. maj 2005 kl. 23:24 (CEST)
en:User:Jimbo Wales klare sig uden, så det gør vi nok også.--Heelgrasper 7. maj 2005 kl. 23:38 (CEST)
Hvad er formålet da med, at skulle logge sig ind med brugerkode??--Kulu 7. maj 2005 kl. 23:46 (CEST)
At alle dine bidrag bliver markeret som skrevet af dig og andre ikke kan skrive i dit navn.--Heelgrasper 7. maj 2005 kl. 23:48 (CEST)

Billedrettigheder?

Hej Kurt!

Du har lagt disse billeder op:

  1. Billede:Snuspakker.jpg
  2. Billede:Accenttegn.jpg
  3. Billede:Folketælling.jpg
  4. Billede:Anetavle.png
  5. Billede:Stamtavle-indryk.png
  6. Billede:Stamtavle-generation.png
  7. Billede:Stamtavle-tabel.png
  8. Billede:Aarhus-bylogo.png

men ikke angivet hvem, der ejer hvilke rettigheder. Uden rettighedsoplysninger kan det være svært at forsvare at beholde billederne på wikipedia. Vær rar at bringe det i orden snarest.

Med venlig hilsen --Palnatoke 3. jun 2005 kl. 11:15 (CEST)

Hej Kurt

Jeg faldt lige over et billede mere uden licensangivelse [[Billede:Aaby-kors.jpg]] - samtidig ser jeg at du heller ikke har sat licens på ovennævnte; Håbere du bringer det i orden så vi kan beholde dine udmærkede billeder -- vh. Nico 25. feb 2006 kl. 12:39 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 7. mar 2006 kl. 23:48 (CET)

OK at slette

Det er ok at dette og øvrige ikke licens-noterede fotos slettes --kulu 9. apr 2006

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 8. mar 2006 kl. 23:10 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 8. mar 2006 kl. 23:20 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 10. mar 2006 kl. 17:43 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 10. mar 2006 kl. 17:44 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 10. mar 2006 kl. 17:45 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 10. mar 2006 kl. 17:45 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 10. mar 2006 kl. 17:50 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 10. mar 2006 kl. 17:50 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 11. mar 2006 kl. 00:39 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Maitch 11. mar 2006 kl. 00:57 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 22:43 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 22:50 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 22:50 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:04 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:06 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:18 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:57 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:59 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 00:08 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 01:16 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 01:53 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 02:12 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 02:12 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 02:12 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 03:31 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 03:31 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 03:31 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 03:35 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 03:36 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 03:36 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 04:01 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 04:09 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:29 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:30 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:39 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:52 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:52 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:52 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 06:36 (CET)