Forskel mellem versioner af "PHP"

Spring til navigation Spring til søgning
28 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
m
Retter flertydige links (Python), typos fixed: tusindevis → tusindvis
m (Retter flertydige links (Python), typos fixed: tusindevis → tusindvis)
'''''PHP''''' er et [[OOP|objekt-orienteret]] [[programmeringssprog]] anvendt til udvikling af dynamiske [[webapplikation]]er og [[hjemmeside]]r. Sproget blev grundlagt af [[Rasmus Lerdorf]] og udgivet første gang den [[8. juni]] [[1995]]. Projektet er [[open source]], hvilket basalt set betyder, at alle har adgang til den underliggende kildekode, der er skrevet i [[programmeringssprog]]et [[C]]. "PHP" er et [[rekursivt akronym]] for "PHP: Hypertext Preprocessor", men stod tidligere for "Personal Home Page Tools".
 
PHP er anvendt til at udvikle prominente services som [[Facebook]], [[Wikipedia]], [[Yahoo]], [[Digg]], [[Drupal]], m.fl. Det er det mest udbredte sprog til dynamiske webløsninger, fordi det har et stort fællesskab (''community'') i sit bagland. Det har gjort sproget interessant for nybegyndere såvel som øvede. PHP ligger i direkte konkurrence med [[Microsoft]]s [[.Net||.Net-framework]], [[Ruby]], [[Python (programmeringssprog)|Python]] og [[Perl]].
 
== Overblik ==
 
== PHP kontra konkurrenterne ==
PHP er i almindelighed stærkt på sin performance/hastighed, samt at være open source og solidt understøttet af udviklerfællesskabet. Der findes mange fora og hjemmesider der tilbyder hjælp, guides og artikler, såvel som der findes tusindevistusindvis af udvidelser, frameworks og API'er.
 
=== .Net ===
10.151

redigeringer

Navigationsmenu