Forskel mellem versioner af "PHP"

Spring til navigation Spring til søgning
1.289 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
m (Retter flertydige links (Python), typos fixed: tusindevis → tusindvis)
 
PHP er anvendt til at udvikle prominente services som [[Facebook]], [[Wikipedia]], [[Yahoo]], [[Digg]], [[Drupal]], m.fl. Det er det mest udbredte sprog til dynamiske webløsninger, fordi det har et stort fællesskab (''community'') i sit bagland. Det har gjort sproget interessant for nybegyndere såvel som øvede. PHP ligger i direkte konkurrence med [[Microsoft]]s [[.Net||.Net-framework]], [[Ruby]], [[Python (programmeringssprog)|Python]] og [[Perl]].
 
== Historie ==
PHP startede som et little, simpelt [[CGI]]-script i [[Perl]], der skulle bruges til at overvåge trafikken på Rasmus Lerdorfs personlige hjemmeside. Det var på dette tidspunkt aldrig intentionen, at sproget skulle nå ud over hans egen private server. Da Perl-scriptet var for langsomt til at løse sin opgave, blev den omskrevet til C.
 
Andre personer der brugte samme server opdagede Rasmus' CGI-wrapper, og spurgte om de kunne bruge den på deres respektive projekter. Ikke lang tid gik der, før der opstod efterspørgsel på mere funktionalitet. Som følge af efterspørgslen samlede Lerdorf en - efter eget udsagn halvfærdig - distribution med dokumentation, mailing-liste og FAQ. Distributionen blev kaldt ''Personal Home Page Tools'', men ændrede senere navn til ''Personal Home Page Construction Kit''.
 
Umiddelbart efter fortsatte Rasmus arbejdet og skrev den grundlæggende funktionalitet til at forbinde til, og arbejde med, en SQL-database. Dette værktøj blev kaldt ''Form Interpreter'', eller blot ''FI''.
 
I den senere om- og sammenskrivning blev det for første gang muligt at indsætte sin dynamiske PHP-kode i HTML-kontekst, fremfor i separate filer. PHP 3 var endnu en omskrivning der blev udformet i samarbejde med [[Andi Gutmans]] og [[Zeev]].
 
== Overblik ==
9.501

redigeringer

Navigationsmenu