Handelsskib: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
5 bytes tilføjet ,  for 16 år siden
m
markeret container og ændret palletter til paller
mNo edit summary
m (markeret container og ændret palletter til paller)
Vikingetidens '''handelsskib''', [[knarr]]en var et åbent fartøj bygget af træ med sejl og årer til fremdrift. Det var sødygtigt og rummeligt og dermed velegnet som handelsskib - ikke kun i kystfart men også til oversøisk handel. Middelalderens handelsskibe blev i Europa ligeledes bygget af træ og drevet frem med sejl eller årer. [[Skib]]ene blev bygget med et vejrdæk, så skibets lastrum kunne lukkes helt.
 
Moderne handelsskibe bygges i [[stål]] og drives frem af en [[dieselmotor]] med [[skibsskrue]]. [[Stykgodsskib]]e har mange lastrum og mellemdæk, hvor gods kan anbringes og surres. Godset kan være pakket i kasser, tønder, på palletter[[palle]]r eller i containere. Et [[containerskib]] er en specialiseret udgave af stykgodsskibet, hvor alt gods er pakket i containere[[container]]e af standardiseret størrelse. Massegodsskibe (en. bulkcarrier) har få store lastrum, hvor godset anbringes i løs vægt, enten i tanke på [[tanskib]]e eller i tørlastrum på [[bulkcarrier]]s.
 
Nogle handelsskibe sejler i [[liniefart]] og har en sejlplan i lighed med en [[færge]], mens andre sejler i [[trampfart]] hvor skibet dirrigeres derhen hvor den største fortjeneste kan opnås i øjeblikket.
3.356

redigeringer

Navigationsmenu