Forskel mellem versioner af "Theodore Roosevelt"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
ingen redigeringsopsummering
m (r2.7.2) (Robot tilføjer mzn:تئودور روزولت)
USA gik omkring århundredeskiftet ind for en mere og mere imperialistisk linje, hvilket bl.a. udmøntede sig i et ønske om at få kontrollen over Det [[Caribiske Hav]]. Da [[cuba]]nerne gjorde oprør mod det spanske styre, besluttede USA at træde ind i striden på cubanernes side. Dette resulterede i en krig mod [[Spanien]] i 1898. Her formåede Roosevelt at gøre sig bemærket ved at sørge for at komme til at stå i spidsen for kavaleriregimentet [[The Rough Riders]], der under et dumdristigt forsøg stormede San Juan-højen på Cuba. Roosevelts optræden under Cubakrigen gav ham status som folkehelt, og det skaffede ham efterfølgende muligheden for at opstille og vinde guvernørposten for det republikanske parti i New York i 1899.
 
I 1900 blev Theodore Roosevelt opstillet som vicepræsident for William McKinley under dennes 2. periode. Da McKinley blev dræbt ved et attentat i 1901, blev Roosevelt USA's 26. præsident. Han var da 42 år gammel, den til dato (2009juli 2012) yngste amerikanske præsident..
 
Som præsident videreførte Roosevelt den stormagtskurs, som var påbegyndt under forgængeren. Efter at have læst admiral [[Alfred T. Mahan]]s bog, ''The Influence of Sea Power'', blev Roosevelt en stor fortaler for en stærk flåde.
Anonym bruger

Navigationsmenu