Monnow: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Rezabot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (Robot tilføjer pl:Monnow
m →‎Lystfiskeri i Monnow: rettelse af sproglige fejl, typos fixed: For nyligt → For nylig ved brug af AWB
Linje 29: Linje 29:


== Lystfiskeri i Monnow ==
== Lystfiskeri i Monnow ==
På et tidspunkt var Monnow kendt for en betydelig bestand af [[bækørred]]er, og der blev rapporteret om flotte fangster i floden.<ref>{{cite web | url = http://www.monnowvalleyfishery.co.uk/monnow_fishing.html | title = Fishing Information for the River Monnow | publisher = www.monnowvalleyfishery.co.uk | accessdate = 2012-03-04 }}</ref> Bestandens størrelse blev reduceret kraftigt op gennem det 20. århundrede, særligt efter 1960'erne. I de senere år er ørredfiskeriet blevet meget bedre igen, og floden har igen tiltrukket mange lystfiskere, der ud over ørreder også fanger mange [[stalling]]er. For nyligt er der lavet en fiskepassage ved Monmouth, hvilket har tilladt nye arter som [[laks]] og [[havørred]] at passere forbi en tidligere opstemning.
På et tidspunkt var Monnow kendt for en betydelig bestand af [[bækørred]]er, og der blev rapporteret om flotte fangster i floden.<ref>{{cite web | url = http://www.monnowvalleyfishery.co.uk/monnow_fishing.html | title = Fishing Information for the River Monnow | publisher = www.monnowvalleyfishery.co.uk | accessdate = 2012-03-04 }}</ref> Bestandens størrelse blev reduceret kraftigt op gennem det 20. århundrede, særligt efter 1960'erne. I de senere år er ørredfiskeriet blevet meget bedre igen, og floden har igen tiltrukket mange lystfiskere, der ud over ørreder også fanger mange [[stalling]]er. For nylig er der lavet en fiskepassage ved Monmouth, hvilket har tilladt nye arter som [[laks]] og [[havørred]] at passere forbi en tidligere opstemning.


== Noter ==
== Noter ==

Versionen fra 31. jul. 2012, 17:11

Monnow
Monnow ved Monnow Bridge i Monmouth
Overblik
Land Storbritannien Rediger på Wikidata
Løber igennem Herefordshire (England), Monmouthshire (Wales)
Geografi
Udspring Cefn Hill, Craswall
Udmunding Wye
Fysiske kendetegn
Længde 42 km

Monnow er en flod, der flyder i det sydvestlige Herefordshire, England, og det østlige Monmouthshire, Wales. Floden, der er 42 km lang, markerer på længere strækning grænsen mellem England og Wales, inden den munder ud i Wye ved Monmouth.

I Monmouth finder man umiddelbart inden flodens udmunding i Wye den bemærkelsesværdige Monnow Bridge fra middelalderen, og langs en stor del af flodens bredder forløber vandrestien Monmouth Valley Walk.

Monnow udspringer i ved bunden af Black Hills i Wales på Cefn Hill nær den lille by Craswall. Herfra flyder den sydpå og får vandtilførsel fra et par bække, inden den nær bebyggelsen Pandy drejer mod øst på kort strækning, inden den igen løber sydpå og løber ud i Wye ved Monmouth.

Lystfiskeri i Monnow

På et tidspunkt var Monnow kendt for en betydelig bestand af bækørreder, og der blev rapporteret om flotte fangster i floden.[1] Bestandens størrelse blev reduceret kraftigt op gennem det 20. århundrede, særligt efter 1960'erne. I de senere år er ørredfiskeriet blevet meget bedre igen, og floden har igen tiltrukket mange lystfiskere, der ud over ørreder også fanger mange stallinger. For nylig er der lavet en fiskepassage ved Monmouth, hvilket har tilladt nye arter som laks og havørred at passere forbi en tidligere opstemning.

Noter

  1. ^ "Fishing Information for the River Monnow". www.monnowvalleyfishery.co.uk. Hentet 2012-03-04.

51°48′20″N 2°42′49″V / 51.80556°N 2.71361°V / 51.80556; -2.71361 Koordinater: Ekstra ukendt parameter