Minecraft: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved Thijs!bot, fjerner ændringer fra 188.179.37.97 (diskussion | bidrag)
Linje 59: Linje 59:
== Referencer ==
== Referencer ==
{{reflist}}
{{reflist}}
28!!!!!!!!!!!!!!!
--[[Speciel:Bidrag/188.179.37.97|188.179.37.97]] 31. jul 2012, 22:58 (CEST)


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 31. jul. 2012, 23:01

Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.
Minecraft
Generelle oplysninger
Udvikler Mojang
Udgiver Mojang AB
Serie Minecraft Rediger på Wikidata
Designer Markus "Notch" Persson Jens Bergensten
Programmør Jens Bergensten Rediger på Wikidata
Komponist C418
Kumi Tanioka
Gareth Coker
Lena Raine Rediger på Wikidata
Distributør PlayStation Store
Microsoft Store
Nintendo eShop
App Store
Google Play Rediger på Wikidata
Motor Lightweight Java Game Library Rediger på Wikidata
Udgivet Classic: 17. maj, 2009
Indev: 23. december, 2009
Infdev: 27. februar, 2010
Alpha: 28. juni, 2010
Beta: 20. december, 2010
Fuld Version: 18. november, 2011
Seneste version 1.2.5 (Fuld version)
Genre Sandbox, Adventure
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Java platform
Java applet
Android
iOS
Medier Download fra http://minecraft.net,
Google Play og App Store
Eksterne links
Minecraft.net
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Minecraft er et sandkasse-computerspil[1] som er indkodet i Java, inspireret af spillet Infiniminer[2], skabt af Markus "Notch" Persson og bliver i øjeblikket opdateret og vedligeholdt af selskabet Mojang AB, som blev stiftet af Notch. Man styrer en person, som kan ødelægge eller placere blokke, lave nye blokke(crafte), konstruere bygninger, opfinde kreationer og bygge kunst, enten alene eller med andre spillere. Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer og bygge ting, bygninger, eller hvad man finder på, for at overleve mod monstre der kommer frem i mørket. I dag har Minecraft over 31 millioner registrerede brugere, og der er solgt over 6 millioner kopier af spillet siden det kom på markedet.[3]

MineCon

MineCon er en årlig Minecraft konference.

31. august 2010 afholdtes MineCon for første gang. Det var, på trods af navnet, egentligt blot en spontan samling af lidt over 50 Minecraft fans i Bellevue, Washington.

I 2011 blev det næste "MineCon" afholdt, og denne gang under lidt mere officielle former. Arrangementet foregik i Las Vegas den. 18 - 19 november, hvor det færdige Minecraft blev endeligt udgivet. 4.500 fans i alderen 2-70 år, fra 23 lande, deltog. Alle der købte en billet fik endvidere en speciel kappe i Minecraft, som kun Mojang medarbejdere normalt kan få.

2012: 9. april 2012 blev det offentliggjort, at MineCon 2012 vil blive holdt et sted i Europa på et endnu ikke fastlagt dato.

Gameplay

Minecraft går ud på at konstruere og overleve. Hele Minecraft-verdenen er opbygget af forskellige slags firkantede blokke, som hver især er/gør forskellige ting.
Blokkene i spillet er som hovedregel inspireret af virkelighedens verden, med fx. græs, jord, sand,sten, grus, træ, vand, blade, lava og diamant.
Alle disse blokke er det så muligt at "mine", og derefter "crafte"(Deraf navnet Minecraft) forskellige ting, f.eks. mursten, sandsten, døre, trapper, stiger og lign.

Efter det er der frit op til brugeren at bestemme hvad han vil bruge blokkene på at bygge, hvilket kan være byer, huse, portaler, minebaner og lign.

Creative

Creative er en spiltilstand i Minecraft, som gør det muligt at bygge konstruktioner uden at tænke på resourcer.. Man er ikke påvirket af sult, er udødelig, og kan flyve frit rundt i spillets verden. Spilleren har adgang til til alle resourcer fra survival, og dertil nogen specielle ting som det ikke er muligt at skaffe, fra han/hendes rygsæk(inventory).. Alle væsener i spillet, herunder fjendtlige monstre, kan stadig forekomme under rette forhold, men de kan ikke angribe spilleren uden provokation fra spillerens side.

Classic

Den første version af Minecraft, Classic, er nu en form for demo-version af det rigtige spil. I modsætning til den fulde version er spillet gratis, det eneste det kræver for at man kan spille er bare at registre sig som bruger på minecraft.net. Det fungerer meget på samme måde som Creative, det vil sige at, spilleren har ubegrænsede resourcer, til at bygge med, og at han/hun kan smadre blokke med ét klik. Der er ingen mobs(dyr og monstre), og der er en række færre blokke. Nogle blokke fungerer anderledes i Classic, da deres adfærd er blevet ændret og modificeret i nyere opdateringer, for eksempel vil TNT i Classic bare blive minet ligesom alle andre blokke, mens det i Alpha og de tidlige Beta-versioner ville sprænge.

Classic kan blive spillet både i browser, downloades, og spilles både SP og MP.

Vinder-kriterierne

Selvom Minecraft for det meste er et sandbox-game(sandkassespil), indeholder det også nogle eventyrelementer, som også optræder i f.eks. World Of Warcraft. Hvis man skal give spillet et mål må det være at tage til den tredje dimension, The End, og besejre End-dragen. Denne dimension er også hjemsted for Endermens, en race af mobs, som kan teleportere sig, og mærke hvornår man kigger på dem. For at finde The End, må man først opdage de computergenererede Strongholds, og kæmpe sig vej til en End-portal.

Ved at slå End-dragen ihjel får spilleren mulighed for at forlade End-dimensionen via en portal, hvilket vil frembringe spillets rulletekster, og en lille konversation mellem spilleren og gud. Derefter vil spilleren komme tilbage til den originale verden. Når man har dræbt End-dragen stiger man cirka 100 levels.

Referencer

  1. ^ VanDerWerf, Jacob. "Minecraft: The Coolest Game You've Never Heard Of". Hentet 2012-06-07. {{cite web}}: Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp)
  2. ^ Persson, Markus. "The origins of Minecraft : The Word of Notch". Hentet 2012-06-07.
  3. ^ Mojang. "Minecraft". Hentet 2012-06-07. 31,115,270 registered users, of which 6,155,886 (19.78%) have bought the game.

Eksterne henvisninger

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.