Uummannaq (Qaanaaq Kommune): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Bot: Kosmetiske ændringer
No edit summary
Linje 5: Linje 5:
'''Uummannaq''' ([[Dansk (sprog)|dansk]]: '''Dundas''') er fraflyttet by [[Qaanaaq Kommune]], nordvest i [[Grønland]].
'''Uummannaq''' ([[Dansk (sprog)|dansk]]: '''Dundas''') er fraflyttet by [[Qaanaaq Kommune]], nordvest i [[Grønland]].


Uummannaq var tidligere centrum for en ganske spredt befolkning, men havde både butik og sygehus. Da [[Thule Air Base]] blev bygget [[1951]] blev indbyggerne her og i byen [[Pituffik]] tvangsflyttet længere bort fra basen. De blev i maj [[1953]] flyttet 130 km, til [[Qaanaaq]], med 4 dagers frist. Den gamle handelsstation her (Thule Handelsstastin) er flyttet til [[Qaanaaq]] og er i dag museumsbygningen i [[Qaanaaq museum]]. Her boede i sin tid [[Knud Rasmussen]] og [[Peter Freuchen]]. Handelsstationen blev etableret i [[1909]], og hed ''Nordstjernen''. Bygningen blev flyttet i [[1986]].
Uummannaq var tidligere centrum for en ganske spredt befolkning, men havde både butik og sygehus. Da [[Thule Air Base]] blev bygget [[1951]] blev indbyggerne her og i byen [[Pituffik]] tvangsflyttet længere bort fra basen. De blev i maj [[1953]] flyttet 130 km, til [[Qaanaaq]], med 4 dagers frist. Den gamle handelsstation her (Thule Handelsstation) er flyttet til [[Qaanaaq]] og er i dag museumsbygningen i [[Qaanaaq museum]]. Her boede i sin tid [[Knud Rasmussen]] og [[Peter Freuchen]]. Handelsstationen blev etableret i [[1909]], og hed ''Nordstjernen''. Bygningen blev flyttet i [[1986]].
[[Fil:Aerial Picture Of Thule Air Base.jpg|thumb|Thule Air Base set fra luften]]
[[Fil:Aerial Picture Of Thule Air Base.jpg|thumb|Thule Air Base set fra luften]]



Versionen fra 11. aug. 2012, 19:20

77°29′N 66°39′V / 77.483°N 66.650°V / 77.483; -66.650

For alternative betydninger, se Uummannaq (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Uummannaq (flertydig))
Kort som viser Qaanaaq kommune.

Uummannaq (dansk: Dundas) er fraflyttet by Qaanaaq Kommune, nordvest i Grønland.

Uummannaq var tidligere centrum for en ganske spredt befolkning, men havde både butik og sygehus. Da Thule Air Base blev bygget 1951 blev indbyggerne her og i byen Pituffik tvangsflyttet længere bort fra basen. De blev i maj 1953 flyttet 130 km, til Qaanaaq, med 4 dagers frist. Den gamle handelsstation her (Thule Handelsstation) er flyttet til Qaanaaq og er i dag museumsbygningen i Qaanaaq museum. Her boede i sin tid Knud Rasmussen og Peter Freuchen. Handelsstationen blev etableret i 1909, og hed Nordstjernen. Bygningen blev flyttet i 1986.

Thule Air Base set fra luften

Det er rejst en mmindesten for Knud Rasmussen her.

Links