Forskel mellem versioner af "SMil"

Spring til navigation Spring til søgning
86 bytes tilføjet ,  for 15 år siden
wikiformat
(edit - fjernet lidt, som kunne opfattes som reklame)
(wikiformat)
Foreningen '''SMil''' er en [[forening]] for [[sadist]]er og [[masochist]]er med lokale afdelinger i [[København]], [[Odense]], [[Århus]] og Ålborg[[Aalborg]]. Foreningen er ikke-kommerciel og er ikke partipolitisk.
Foreningens formål er delt i 2:
#At have medlemslokaler, hvor medlemmerne kan mødes
#At nedbryde [[fordom]]me gennem information, oplysning og rådgivning.
 
Ved foreningens start [[21. maj]] [[1979]] dækkede foreningen hele [[Danmark]] (med enkelte medlemmer i [[Sverige]] og [[Norge]]), men havde kun rådighed over lokaler i København. I midten af [[1980-'erne]] skete en knopskydning ud fra medlemmernes ønske om at have en regionsopdelt[[region]]sopdelt forening, så medlemmerne havde mødelokaler i overskuelig afstand, og den nuværende struktur med lokalforeninger dannedes. I [[1983]] startede SMil Århus. Fire år senere, i [[1987]], åbnede SMil [[Fyn]], og i [[1990]] kom SMil Aalborg til.
 
SMil arrangerer en 'sommerlejr' SISC (SMils International Summer Camp) og driver en bogcafe i København. I perioden 1979-[[2004]] udgav foreningen desuden publikationen ''[[SMil-bladet]]''.
 
SMil Norge dannedes i [[1988]] af SMil-medlemmer i Norge, og den er nu en selvstændig forening med samme formål som moderforeningen i Danmark.
Sverige havde en SMil-forening et års tid eller to i starten af 80'erne, men den måtte lukke, bl.a. på grund af den mere restriktive svenske [[lovgivning]].
 
Navnet SMil er ikke en forkortelse (dog til tider tolket som SadoMasochistisk Interesseredes Landsforening), men angives at være valgt for at indikere, at foreningens medlemmer anser [[sadomasochisme]] for at være noget positivt.

Navigationsmenu