Christian Blache: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
492 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
[[Fil:Christian Blache by A. Sbracia e Co..jpg|thumb|200px|Christian Blache]]
[[Fil:CBlache Stranding990.jpg|thumb|''Stranding ved Thyborøn'' af Christian Blache]]
'''Christian Vigilius Blache''' ([[1. februar]] [[1838]] i [[Aarhus]] – [[14. marts]] [[1920]] i [[København]]) var en dansk [[marinemaler]]. Han blev student [[1857]] men forlod studierne for at gå i lære som [[skibsbygger]] og var 2 år i lære som sådan. Han blev her klar over, at sømaleriet var hans fremtid. Han blev uddannet på [[Kunstakademiet]] under <!-- [[professor]] [[C.F. Lorenzen]] og kan ikke verificeres--> professor [[C.F. Sørensen]].
 
Han blev student [[1857]] men forlod studierne for at gå i lære som [[skibsbygger]] og var 2 år i lære som sådan. Han blev her klar over, at sømaleriet var hans fremtid. Han blev uddannet på [[Kunstakademiet]] under <!-- [[professor]] [[C.F. Lorenzen]] og kan ikke verificeres--> professor [[C.F. Sørensen]].
I [[1863]] begyndte han at udstille, og det følgende år købte [[Den Kongelige Malerisamling]] ''Fra Begtrupvigen ved Hals'', og i [[1865]] fik han [[De Neuhausenske Præmier|den Neuhausenske Præmie]] for ''Danske Orlogsskibe under Letning i Sundet''.
 
I [[1863]] begyndte han at udstille, og det følgende år købte [[Den Kongelige Malerisamling]] ''Fra Begtrupvigen ved Hals'', og i [[1865]] fik han [[De Neuhausenske Præmier|den Neuhausenske Præmie]] for ''Danske Orlogsskibe under Letning i Sundet''. [[1867]] vandt han atter præmien.
Foruden at Blache var en dygtig marinemaler, udmærker de fleste af hans billeder sig ved en korrekt behandling af luften og en livfuld staffage. Blache blev i 1888 medlem af ''Kunstakademiets Plenarforsamling'', efter at han to gange havde modtaget dets [[Eckersberg Medaillen|Årsmedalje]] .
 
Foruden at Blache var en dygtig marinemaler, udmærker de fleste af hans billeder sig ved en korrekt behandling af luften og en livfuld staffage. Blache blev i [[1888]] medlem af ''Kunstakademiets Plenarforsamling'', efter at han to gange havde modtaget dets [[Eckersberg Medaillen|Årsmedalje]] .
 
Blache regnes for at høre til [[Skagensmalerne]].
 
[[1888]] blev han [[Dannebrogordenen|Ridder af Dannebrog]], [[1898]] [[titulær professor]], [[1904]] [[Dannebrogordenens Hæderstegn|Dannebrogsmand]] og [[1914]] Kommandør af 2. grad.
 
Han er begravet på [[Garnisons Kirkegård]].
 
== Eksterne kilder og henvisninger ==
[[Kategori:Danskere i 1800-tallet]]
[[Kategori:Danskere i 1900-tallet]]
[[Kategori:RiddereKommandører af Dannebrog]]
[[Kategori:Modtagere af De Neuhausenske Præmier]]
[[Kategori:Personer i Dansk Biografisk Leksikon]]
[[Kategori:Modtagere af Eckersberg Medaillen]]
[[Kategori:Personer i Kraks Blå Bog]]
[[Kategori:Skagensmalere]]
[[Kategori:Titulære professorer fra Danmark]]
 
[[sv:Christian Blache]]
111.163

redigeringer

Navigationsmenu