Brugerdiskussion:Dr-diskoteket: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 23: Linje 23:
Hej, igen dine seneste artikler, er meget ensformigt opbygget, og minder meget om en anden brugeres. Er du den samme som [[Bruger:DrDose|DrDose]]? Mvh. --[[Bruger:Trade|Trade]] ([[Brugerdiskussion:Trade|diskussion]]) 2. aug 2012, 13:29 (CEST)
Hej, igen dine seneste artikler, er meget ensformigt opbygget, og minder meget om en anden brugeres. Er du den samme som [[Bruger:DrDose|DrDose]]? Mvh. --[[Bruger:Trade|Trade]] ([[Brugerdiskussion:Trade|diskussion]]) 2. aug 2012, 13:29 (CEST)
: Ja, ind imellem er det den samme bruger, men vi skiftede navnet da vi nu deles om at oprette artiklerne. --[[Bruger:Dr-diskoteket|Dr-diskoteket]] ([[Brugerdiskussion:Dr-diskoteket|diskussion]]) 2. aug 2012, 16:51 (CEST)
: Ja, ind imellem er det den samme bruger, men vi skiftede navnet da vi nu deles om at oprette artiklerne. --[[Bruger:Dr-diskoteket|Dr-diskoteket]] ([[Brugerdiskussion:Dr-diskoteket|diskussion]]) 2. aug 2012, 16:51 (CEST)

== Interwiki links - vær meget kritisk ==

Jeg kan i sætter en <nowiki>[[en:xx]]</nowiki> med samme navn som titel på artikel - '''lade være med det''' - det går galt. Fx [[Burial]] peger på [[:en:Burial]] - det er ikke det i vil pege på. Det i vil pege på er [[:en:Burial (musician)]] - så tjek det interwiki-link manuelt eller lade være. For det er et kæmpe arbejde at rette på på den slags fejl, da man skal rette alle artikler på de forskellige wikier manuelt, da der ikke p.t. ikke findes noget værktøj til at gøre det automatisk. (modsat ved oprettelse - det sker rettelserne på de andre wiki'er næste automatisk) --[[Bruger:Steenth|Steen Th]] ([[Brugerdiskussion:Steenth|diskussion]]) 26. aug 2012, 10:45 (CEST)

Versionen fra 26. aug. 2012, 10:45

Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Dr-diskoteket! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen CarinaT (diskussion) 1. aug 2012, 16:22 (CEST)

Specificer gerne

Hej Dr-diskoteket.

Det er dejligt at se, du får så meget med - man skulle næsten tro du var en gammel kending. Når du angiver stub og kategori for dine artikler, må du meget gerne specificere mere med fx {{sangerstub}} og Kategori:Sangere fra Storbritannien samt gerne {{FD}}. --CarinaT (diskussion) 1. aug 2012, 16:22 (CEST)

Godt spottet, Carina. Jo, det er DR's musikarkiv der er på spil igen. Da vi fremover er flere der opretter artikler mente vi ikke at Dose skulle lægge ryg til dem alle :). Vi skal nok forsøge at være mere detaljerede i specificeringen af kategori, stub osv.--Dr-diskoteket (diskussion) 2. aug 2012, 15:34 (CEST)
Jeg håber, I vil forsøge lidt mere, for ingen af de efterfølgende artikler har været specificeret. Der er stubskabeloner til næsten alle musikertyper og ligeledes kategorier. Hvis I mangler nogen, er det bare med at oprette dem - hvis I bliver i tvivl om, hvordan det gøres, så kopier en lignende kategori/stub og tilpas den, og hvis det stadig er svært, må I gerne spørge mig eller andre.
Angående sprog ville det bare være top godt, hvis I kunne følge dansk retskrivning. Jeg kan bl.a. nævne, at komma ikke sættes mellem dato og årstal, langt de fleste ord skrives uden stort begyndelsesbogstav, der er fine regler for brug af bindestreg og opremsning med adskillelse af komma kræver også et mellemrum. Herudover er der, at albumtitler (værktitler, ikke delværker som fx sangtitler som rigtignok sættes i anførselstegn) skrives i kursiv. Tidligere havde DR et så fint sprogbrug, men det skranter åbenbart lidt nu på visse punkter. Det er bare, når I spytter så mange artikler ud (som jo er alletiders), så er det bare vigtigt, at de også fremstår korrekt.
Ja, det kunne næsten ikke være andre! Er I søde at oprette jeres brugerside og lige kort beskrive, hvem I er (jeg ønsker det specifikt, idet det er en lidt underlig konstellation som bruger) – gerne med henvisning til den gamle bruger, så det er nemt at overskue for andre brugere. --CarinaT (diskussion) 3. aug 2012, 12:56 (CEST)
Tak for de gode råd som alle giver god mening. Mht. sprogbrugen i DR generelt, så må vi henvise til DR's ombudsmand Jacob Mollerup. Brugerbeskrivelsen kommer på i næste uge. --Dr-diskoteket (diskussion) 3. aug 2012, 13:16 (CEST)

Links

Der, skal kun være et link i infoboksen. Musikerens officielle hjemmeside, ikke facebook og discog.com, og andet bare musikerens egen hjemmeside. Du, kan ellers tilføje andre links i bunden, så længe det ikke skal udgøre størstedelen af artiklen. --Trade (diskussion) 2. aug 2012, 13:24 (CEST)

Det er hermed modtaget. Fremover vil vi kun linke til officielle hjemmesider. Vi ser dog en tendens til at kunstnere oftere og oftere undlader at oprette egen hjemmeside til fordel for en profil på eksempelvis Facebook. Hvorfor vi vurderede at sådanne links var relevante for Wikipedias brugere. --Dr-diskoteket (diskussion) 2. aug 2012, 15:38 (CEST)

Sammenfald

Hej, igen dine seneste artikler, er meget ensformigt opbygget, og minder meget om en anden brugeres. Er du den samme som DrDose? Mvh. --Trade (diskussion) 2. aug 2012, 13:29 (CEST)

Ja, ind imellem er det den samme bruger, men vi skiftede navnet da vi nu deles om at oprette artiklerne. --Dr-diskoteket (diskussion) 2. aug 2012, 16:51 (CEST)

Interwiki links - vær meget kritisk

Jeg kan i sætter en [[en:xx]] med samme navn som titel på artikel - lade være med det - det går galt. Fx Burial peger på en:Burial - det er ikke det i vil pege på. Det i vil pege på er en:Burial (musician) - så tjek det interwiki-link manuelt eller lade være. For det er et kæmpe arbejde at rette på på den slags fejl, da man skal rette alle artikler på de forskellige wikier manuelt, da der ikke p.t. ikke findes noget værktøj til at gøre det automatisk. (modsat ved oprettelse - det sker rettelserne på de andre wiki'er næste automatisk) --Steen Th (diskussion) 26. aug 2012, 10:45 (CEST)