Philippe Gaubert: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Zorrobot (diskussion | bidrag)
m r2.7.3) (Robot tilføjer no:Philippe Gaubert
Artikler (diskussion | bidrag)
m oversat til dansk
Linje 1: Linje 1:
'''Philippe Gaubert''' ([[5. juli]] [[1879]] i [[Cahors]] - [[8. juli]] [[1941]] i Paris) var en fransk [[musiker]] - en fremragende [[fløjtenist]], en respekteret [[dirigent]] og [[komponist]] (skrev primært for fløjten). Gaubert blev født i [[Cahors]] i det sydvestlige [[Frankrig]]. Han blev en af de mest fremstående franske musikere mellem de to verdenskrige. Efter en velanset karriere som fløjtenist ved [[Nationaloperaen i Paris|Paris Opéra]], blev han i [[1919]] ansat i tre positioner, der placerede ham i centrum af det franske musikliv:
'''Philippe Gaubert''' ([[5. juli]] [[1879]] i [[Cahors]] - [[8. juli]] [[1941]] i Paris) var en fransk [[musiker]] - en fremragende [[fløjtenist]], en respekteret [[dirigent]] og [[komponist]] (skrev primært for fløjten). Gaubert blev født i [[Cahors]] i det sydvestlige [[Frankrig]]. Han var en af de mest fremstående franske musikere mellem de to verdenskrige. Efter en fornem karriere som fløjtenist ved [[Nationaloperaen i Paris|Paris Opéra]], blev han i [[1919]] ansat i tre stillinger i centrum af det franske musikliv:


* Professor i fløjte ved [[Conservatoire de Paris]]
* Professor i fløjte ved [[Conservatoire de Paris]]
Linje 5: Linje 5:
* Chefdirigent af [[Orchestre de la Société des Concerts du Conservatoire]].
* Chefdirigent af [[Orchestre de la Société des Concerts du Conservatoire]].


Som komponist fornyede Gaubert intet, men hans værker dragede fordel af de tidligere store franske innovatorer, som [[César Franck|Franck]], [[Maurice Ravel|Ravel]] og [[Claude Debussy|Debussy]].
Som komponist fornyede Gaubert intet, men hans værker drog fordel af de tidligere store franske fornyere som [[César Franck|Franck]], [[Maurice Ravel|Ravel]] og [[Claude Debussy|Debussy]].


Gaubert døde i Paris i 1941 af et slagtilfælde.
Gaubert døde i 1941 i Paris af et slagtilfælde.


[[Kategori:Komponister fra Frankrig]]
[[Kategori:Komponister fra Frankrig]]

Versionen fra 3. sep. 2012, 12:00

Philippe Gaubert (5. juli 1879 i Cahors - 8. juli 1941 i Paris) var en fransk musiker - en fremragende fløjtenist, en respekteret dirigent og komponist (skrev primært for fløjten). Gaubert blev født i Cahors i det sydvestlige Frankrig. Han var en af de mest fremstående franske musikere mellem de to verdenskrige. Efter en fornem karriere som fløjtenist ved Paris Opéra, blev han i 1919 ansat i tre stillinger i centrum af det franske musikliv:

Som komponist fornyede Gaubert intet, men hans værker drog fordel af de tidligere store franske fornyere som Franck, Ravel og Debussy.

Gaubert døde i 1941 i Paris af et slagtilfælde.