Forskel mellem versioner af "De tre små grise"

Spring til navigation Spring til søgning
15 bytes fjernet ,  for 8 år siden
ingen redigeringsopsummering
(artiklen handler om eventyret ikke om filmatiseringen)
Filmen blev så populær, at man gentagne gange opfordrede ham til at lave en fortsættelse. Det blev til ''Den store stygge ulv'' i [[1934]], hvor ulven fik en hovedrolle, og grisene havde birollen sammen med eventyrfiguren [[Rødhætte]], som ulven efterstræber. Disney gik modstræbende med til en fortsættelse mere med ''Tre små ulve'' i [[1936]], som er en både vittig og ond fortsættelse af grisefilmen. Ulven lærer her tre små ulve op i at fange grisene, og det lykkes dem at fange de to dumme grise, men ulven overmandes dog af den ældstes nye opfindelse, en "ulveordner," som er et rent torturapparat. Efter noget pres blev det til ''Den Praktiske Gris'' i [[1939]], den sidste med grisene og den sidste Silly Symphony. Denne film gav den ældste af grisene det navn, der siden hang ved ham. Han har i denne film bygget en løgnedetektor, som han anvender først på sine brødre efter de har været ulydige mod ham, siden på ulven.
 
Selv om grisene begyndte at køre i tomgang på film, så blev de et fast element i [[Anders And]]s [[tegneserie]]univers, især i [[skovuniverset]]. Praktiske Gris er fra starten den klogeste, hvor hans to brødre er tankeløse og mest tænker på leg, men det lykkes alligevel altid for dem at klare ærterne i fællesskab.
 
I de fleste serier/tegnefilm optræder grisene sammen med [[Store Stygge Ulv]], der konstant er på jagt efter dem, og hans søn [[Lille Stygge Ulv]], der er deres ven. Der er dog også serier, hvor grisene optræder uden ulvene. Her er historierne oftest bygget op omkring konflikter mellem de to yngste grises tankeløshed og Praktiske Gris' forsøg på at retlede dem.
 
Anonym bruger

Navigationsmenu