Chefsergent: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Pred (diskussion | bidrag)
m Fjerner slettet billede
Sergentgruppen i tabel slettet, da den samtidig er i Militære grader nederst på siden.
Linje 1: Linje 1:
En '''chefsergent''', også kaldet ''kronesergent'', er en M232-stilling i Forsvaret. Chefsergenten har den højeste rang i sergentgruppen og vil typisk have været seniorsergent i 10-12 år før. Der er i alt 50 chefsergenter i Forsvaret, hvoraf der er én kvinde.<br>Der er kun én chefsergent i et regiment og hvis regimentschefen (en oberst) sammenlignes med en minister, er chefsergenten departementschefen. På grund af rotationsprincippet forflyttes officerer, mens chefsergenten er ''den grå eminence'', der viderebringer kontinuiteten i regimentet.
'''Chefsergent''' er den højeste rang i sergentgruppen i den danske hær.


I sergentgruppen findes også:


Svarer til ''Warrant Officer class I'' i den britiske hær, ''Master Chief Petty Officer'' i [[Royal Navy]], ''Master Aircrew'' i [RAF], ''Oberstabsfeldwebel'' i [[Bundeswehr]] og ''Oberstabsbootsmann'' i ''Bundesmarine''.
*[[Seniorsergent]]
*[[Oversergent]]
*[[Sergent]]
*[[Korporal]]




{{Militære grader}}
{{Militære grader}}
{{Maritime grader}}


[http://www.geocities.com/armdury/cwo.htm Dansk chefsergents beretning, engelsk]

Versionen fra 27. apr. 2006, 18:12

En chefsergent, også kaldet kronesergent, er en M232-stilling i Forsvaret. Chefsergenten har den højeste rang i sergentgruppen og vil typisk have været seniorsergent i 10-12 år før. Der er i alt 50 chefsergenter i Forsvaret, hvoraf der er én kvinde.
Der er kun én chefsergent i et regiment og hvis regimentschefen (en oberst) sammenlignes med en minister, er chefsergenten departementschefen. På grund af rotationsprincippet forflyttes officerer, mens chefsergenten er den grå eminence, der viderebringer kontinuiteten i regimentet.


Svarer til Warrant Officer class I i den britiske hær, Master Chief Petty Officer i Royal Navy, Master Aircrew i [RAF], Oberstabsfeldwebel i Bundeswehr og Oberstabsbootsmann i Bundesmarine.



Dansk chefsergents beretning, engelsk