Forskel mellem versioner af "Bryggeriforeningen"

Spring til navigation Spring til søgning
76 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
ingen redigeringsopsummering
m (→‎Eksterne henvisninger: clean up ved brug af AWB)
Bryggeriforeningen
'''Bryggeriforeningen''', med hjemsted på [[Carlsberg]] i [[København]], er [[brancheorganisation]] og fælles talerør for [[bryggeri]]er og [[tapperi]]er i Danmark, som producerer [[øl]], [[læskedrik]] eller [[kildevand]]. Foreningen har pr. august 2007 30 medlemmer, men domineres altovervejende af Carlsberg, som udover eget bryggeri også er medlem via [[Tuborg]], [[Wiibroe]] og [[Coca-Cola]].
Bryggeriforeningen varetager øl- og læskedrikproducenternes interesser overfor Folketing, myndigheder og medier, fx når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik. Samtidig deltager Bryggeriforeningen i internationale samarbejder for at fremme øl- og læskedrikbranchens interesser. Foreningen omfatter de store bryggerier og en lang række af landets mindre bryggerier - fra Skagen i Nord til Svaneke i Syd. Medlemmerne brygger 98 % af det øl, der bliver producereret i Danmark, samt en stor del af læskedrikproduktionen og produktionen af vand på flaske. Også bryggerier på Grønland og Færøerne er medlemmer.
 
Bryggeriforeningen arbejder for en fornuftig alkoholkultur blandt unge. Det sker i form af kampagner rettet mod både de unge og deres forældre. Foreningen arbejder desuden på at skabe øget kendskab om øl og er medejer af Den Skandinaviske Bryggerhøjskole - en af verdens førende uddannelsesinstitutioner for bryggere.
Bryggeriforeningen varetager og formidler øl- og læskedrikbranchens interesser overfor [[Folketinget]], myndigheder, medier og den øvrige offentlighed. Det drejer sig bl.a. om fælles erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitiske synspunkter. Bryggeriforeningen repræsenterer desuden sine medlemmer i organisationer, som internationalt arbejder for at fremme øl- og læskedrikbranchens interesser.
 
De danske bryggerier beskæftiger i alt 3.50 medarbejdere. Men samtidig bidrager bryggerier og tapperier til beskæftigelsen i en række andre sektorer. For hvert job på bryggerierne skaber branchen 5,5 andre jobs: Et job inden for landbrug, emballage og kommunikation, fire jobs på cafeer og restauranter og et halvt job i detailhandelen. I alt beskæftiger ølverdenen 19.000 danskere.
Bryggeriforeningen er den største bidragyder til foreningen Gode Alkoholdninger, [[GODA]], der via målrettede kampagner arbejder på at fremme god alkoholkultur og derved modvirke misbrugssituationer.
 
Udenlandske arbejdspladser
Bryggeriforeningen er desuden medejer af [[Den Skandinaviske Bryggerhøjskole]].
På verdensplan beskæftiger de danske bryggerier i alt 45.000 medarbejdere, og i alt 250.000 borgere verden over har et job, der kan relateres til de danske bryggerier.
 
Bryggeriforeningen arbejder desuden på at skabe øget kendskab om øl. Det gør foreningen bl.a. ved at finansiere [[Brygmesterkorpset]], som består af en række brygmestre, som tager rundt i landet og fortæller om øl. Derudover udgiver foreningen en trykt ølguide, undervisningsmateriale om øl til kokke- og tjenerskoler og driver informationssiden [[Ølakademiet]].
 
==Eksterne henvisninger==
*[http://www.bryggeriforeningen.dk/ Bryggeriforeningen]
*[http://www.goda.dk/ GODA]
*[http://www.brewingschool.dk/ Den skandinaviske Bryggerhøjskole]
*[http://www.olakademiet.dk/ Ølakademiet]
3

redigeringer

Navigationsmenu