Forskel mellem versioner af "Søtorvet"

Spring til navigation Spring til søgning
36 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
ingen redigeringsopsummering
m (r2.7.1) (Robot tilføjer no:Søtorvet (København))
'''Søtorvet''' er en plads og en bebyggelse ved [[Søerne]] i København. Den ligger, hvor Frederiksborggade slutter og [[Dronning Louises Bro]] begynder. Den karakteristiske stukprydede bebyggelse er opført 1873-76 af [[Ferdinand Vilhelm Jensen]] og [[Vilhelm Petersen]] under [[Ferdinand Meldahl]]s overopsyn og er i dag fredet. Broen kom først til et årti senere. Bebyggelsen med herskabelige lejligheder er inspireret af parisiske forbilleder. [[Johanne Luise Heiberg]] boede i en af lejlighederne, inden hun flyttede til [[Rosenvænget]].
 
Ved pladsen er to skulpturer placeret: ''[[Tiberen (skulptur)|Tiberen]]'' og ''[[Nilen (skulptur)|Nilen]]''. Skulpturerne, der er afstøbninger af figurer fra det 1. århundrede e.Kr., der blev udgravet i [[Rom]] i det 16. århundrede, er en gave fra brygger [[Carl Jacobsen]]s legat [[Albertina (legat)|Albertina]] til København.
 
Meldahl var angiveligt skuffet over, at [[Nørrebro (København)|Nørrebrosiden]] aldrig blev fornyet til samme standard og med samme rigdom af tårntage og spir.
Anonym bruger

Navigationsmenu