Handelsmesse: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Erstatter siden med 'Handelsmesse er en messe hvor at man kan byde på jacob sabir som sex slave. man kan også købe Michael også kaldet quan til at være ens dansedreng'
Linje 1: Linje 1:
Handelsmesse er en messe hvor at man kan byde på jacob sabir som sex slave. man kan også købe Michael også kaldet quan til at være ens dansedreng
'''Handelsmesse''' ''(også kaldet messe)'' er en udstilling, hvor en større gruppe [[producent (økonomi)|producenter]] og [[forhandler]]e udstiller [[vare]]r, og indgår handelsaftaler. Messer er typisk begrænset til en bestemt faggruppe, målgruppe eller tema. De afholdes ofte i haller som f.eks. [[Forum (København)|Forum]] og [[Øksnehallen]] i København , eller i deciderede [[udstilingscenter|udstillingscentre]] som [[Bellacentret]], eller som [[Messecenter Herning]], der er [[Skandinavien]]s største messe- og udstillingscenter med over 100.000 m² udstillingsareal.

== Messer i historisk perspektiv ==
'''Begrebet "messe"''' stammer fra det [[katolsk]]e [[Kermesse]], en festligholdelse af en kirkes indvielsesdag. Ved denne lejlighed strømmede folk til kirken fra nær og fjern - og det benyttede de handlende sig af. De stillede deres boder op omkring [[Kirke (bygning)|kirken]] og falbød deres varer til [[kirkegænger]]ne. Byer som [[Leipzig]] og [[Frankfurt am Main|Frankfurt]] i [[Tyskland]] fik tidligt særlige privilegier som messebyer. Privilegier, som har holdt ved siden, idet begge byer stadig er vigtige messebyer med meget store haller til messer og udstillinger.

== Typer af messer ==
Der findes flere typer af messer:
* '''Fagmesser'''. Fagmesser henvender sig til en bestemt faggruppe. Som eksempel kan nævnes [[Agromek]] i Herning, der henvender sig til landbruget.
* '''Lukkede fagmesser'''. Lukkede fagmesser har kun adgang for en bestemt type gæster. Det kan f.eks. være indbudte gæster eller indkøbere inden for en bestemt branche.
* '''Publikumsmesser'''. Publikumsmesser er rettet imod [[forbruger]]ne. Som eksempel kan nævnes messer som feriemesser, biludstillinger samt mindre messer med lokale håndværkere og erhvervsdrivende.


== Se også ==
* [[Champagnemesser]]

[[Kategori:Handel|Messe]]
[[Kategori:Møder]]
[[Kategori:Kommunikation]]
[[Kategori:Massemedier]]

[[bg:Панаир]]
[[ca:Fira]]
[[de:Jahrmarkt#Geschichte]]
[[en:Fair]]
[[eo:Foiro]]
[[es:Feria]]
[[fi:Markkinat (tapahtuma)]]
[[fr:Feria]]
[[gl:Feira]]
[[he:יריד]]
[[hi:मेला]]
[[io:Ferio]]
[[la:Mercatus (recurrens)]]
[[nl:Jaarmarkt]]
[[oc:Fièra]]
[[pl:Jarmark]]
[[pt:Feira]]
[[ro:Bâlci]]
[[ru:Ярмарка]]
[[sl:Sejem]]
[[sv:Marknad (evenemang)]]
[[tr:Fuar]]
[[uk:Ярмарок]]

Versionen fra 27. sep. 2012, 17:13

Handelsmesse er en messe hvor at man kan byde på jacob sabir som sex slave. man kan også købe Michael også kaldet quan til at være ens dansedreng