Forskel mellem versioner af "Antropomorfisme"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
m
Bot: Tankestreger
m (Robot tilføjer ku:Antropomorfîzm)
m (Bot: Tankestreger)
{{wikify}}
'''Antropomorfisme''' - efter [[Græsk (sprog)|græsk]] ''anthropos'' og ''morfe'': menneskelig form, vedrørende menneskelig form. Antropomorfisk form eller Antropomorf altså: i menneskeskikkelse, en form hvor noget abstrakt er blevet [[symbol]]iseret i en menneskeskikkelse, eller det fænomen at et væsen tillægges menneskelige egenskaber (den snu ræv, den gode Gud osv.)
 
Anthropomorphism er tilskrivningen af unikke menneskelige karakteristika til ikke-menneskelige skabninger, naturlige og ikke naturlige fænomener, materielle tilstande og objekter eller abstrakte koncepter. Emner udsat for anthropomorphisme inkluderer normalt dyr afbilledet som skabninger med menneskelige motivationer, evner til at tale og evner til at kontrollere naturkræfter så som vind eller solen. Næsten alt kan blive påvirket af anthropomorphism. Udtrykket kommer fra det græske ἄνθρωπος (anthrōpos) menneske, og μορφή (morphē), form.
Anthropomorphisme i en historie kan skabe bedrer forståelse af historien og evt. dens morale.
 
Indenfor disse begreber omkring anthropomorphism, er mennesker for nylig blevet tilskrevet at have en modsat tilbøjelighed til at benægte almindelige ligheder og træk med andre arter - især aber – som en del af den følelse af at mennesker er unikke og specielle. Denne tendens er blevet refereret til at være Anthropodenial af primatologisten (primatologi er studeringen af primater) [[:en:Frans_de_Waal|Frans de Waal]].
 
 

Navigationsmenu