Forskel mellem versioner af "Anne-Sophie Mutter"

Spring til navigation Spring til søgning
6 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
m
Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
m (r2.7.1) (Robot tilføjer nn:Anne-Sophie Mutter)
m (Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>)
'''Anne-Sophie Mutter''' (født [[29. juni]] [[1963]]) er en tysk violinist, der begyndte sin internationale karriere, da hun i 1977 var solist ved Salzburg Pinsekoncerter, en koncert som blev dirigeret af Herbert von Karajan.
 
I 1979 blev hun udnævnt til årets kunstner og modtog "Deutscher Schallplattenpreis" - en pris hun fik igen i 1991.
 
Siden sit internationale gennembrud har Anne-Sophie Mutter været en efterspurgt kammermusiker og solist, som sammen med verdens førende orkestre og dirigenter har givet koncerter over alt i Europa, USA og Asien.
En af Anne-Sophie Mutters yndlingskunstnere er den danske maler Asger Jorn. Hun har flere ting af Jorn som hun holder meget af.
 
På pressemøder kan hun få selv drevne journalister i knæ ved at bede om begavede musikspørgsmål - og forlade rummet, hvis nogen tillader sig at stille alt for ugebladsagtige spørgsmål.
 
Flere af tidens store komponister har skrevet musik til hende, og på cd har hun indspillet alle de store klassiske violinkoncerter samt ny violinmusik af bl.a. Lutoslawski, Penderecki, Bart, Moret og Wolfgang Rihm. For Pendereckis 2. violinkoncert har hun modtaget to grammy'er.<ref>[http://www.dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon/M/142721.htm Anne-Sophie Mutter - dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon]</ref>
 
== Referencer ==
242.767

redigeringer

Navigationsmenu