Kavieng: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
m
Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
m (r2.7.2) (Robot tilføjer uk:Кавіенг)
m (Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer)
'''Kavieng''' er hovedstaden i provinsen New Ireland i [[Papua New Guinea]] og den største by på øen New Ireland. Den ligger ved Balgai Bugten ved øens nordligste punkt. I år 2000 havde byen en befolkning på 10.600.
 
Kavieng er New Irelands vigtigste havn og er både et centrum for handel og turisme. Flere dykkerfirmaer opererer fra byen, da området er kendt for sin dykning - både efter naturfænomener og efter vrag fra [[2. verdenskrig]]. Der er fly og skibsvrag i selve Kavieng havn foruden flere i nærheden.
 
Byen betjenes af [[Kavieng Airport]], med daglige forbindelser til [[Port Moresby]]. Den ligger i den ene ende af Boluminski hovedvejen, som har en længde på 193 km til [[Namatanai]].
 
Kavieng har alle faciliteter man kan vente af et lokalt administativt center: regeringskontorer, butikker, hoteller (Kavieng Hotel, Malagan Beach Resort hotel og Kavieng Club), et hospital med medicinsk-, kirurgisk- og børneafdeling samt et ugentligt marked. Der ligger også en stor kaj til eksport af [[kopra]] i byens udkant hvor dybtgående skibe kan laste kopra og olie direkte fra land.
 
Fra Kavieng kan man se mange øer i [[arkipelag]]et mellem New Ireland og [[New Hanover Island|New Hanover]], heriblandt Nusa Lik, Nusa Lawa og Nango Island, som tidligere rummede en fiskefabrik i [[1960'erne]] og [[1970'erne]]. Nango er hjemsted for et nyt havforskningscenter for fiskeriministeriet i Papua Ny Guinea. Det blev åbnet under tilstedeværelse af generalguvernøren for Papua Ny Giunea Mr. Paulius Matane i juli [[2009]].
 
== Yderligere læsning ==
* Mary Murray, ''Hunted, A Coastwatcher's Story''
* Raden Dunbar, "The Kavieng Masacre - A War Crime Revealed"
 
 
[[Kategori:Papua Ny Guinea]]
274.384

redigeringer

Navigationsmenu