Spring til indhold

Lyntogsulykken: Forskelle mellem versioner

9 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
m
Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
m (Ingen kilder)
m (Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer)
''Nordjydens'' lokomotivfører fik af [[fjernstyringscentral]]en i Odense telefonisk tilladelse til at passere signalet. Personalet i fjernstyringscentralen undlod at benytte den såkaldte togtidsskriver, der ville have afsløret, at årsagen til at signalet viste "stop", kunne være det holdende ''Sydvestjyden''.
 
Lokomotivføreren på lyntog ''Nordjyden'' genoptog kørslen i overensstemmelse med tilladelsen. Hastigheden frem til næste signal måtte under sådanne omstændigheder - den gang - ikke overstige 30 km/t.
 
Da lokomotivføreren på god afstand kunne se næste signal vise to grønne lys ("kør igennem") satte han farten op. På grund af træer og en kurve kunne han imidlertid ikke se, at der før signalet holdt et andet tog - ''Sydvestjyden'' - og at signalet gjaldt for dette tog.
 
Kollisionen var så kraftig, at flere vogne blev trykket sammen, og mange af de dræbte og sårede måtte skæres fri af vognene. Togulykken betød også, at trafikken på hovedvej 1 ved Odense nærmest gik i stå flere dage i træk, da nysgerrige valfartede til ulykkesstedet.
* [[Jernbaneulykker]]
{{Ingen kilder}}
 
[[Kategori:Jernbaneulykker]]
[[Kategori:Odense]]
274.384

redigeringer