Rødovre Gymnasium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>; kosmetiske ændringer
Linje 29: Linje 29:
}}</ref>
}}</ref>


== Kendte elever ==
== Kendte elever ==
Listen er ikke komplet.
Listen er ikke komplet.
* 1963: [[Jesper Klein]], skuespiller
* 1963: [[Jesper Klein]], skuespiller
Linje 40: Linje 40:


== Rektorliste ==
== Rektorliste ==
* [[Niels Ferlov]] 13. Okttober 1958 - 1979 ?
* [[Niels Ferlov]] 13. Okttober 1958 1979 ?
* [[Ove Kreisberg]] 1. August 1979-31- December 1991 orlov 1. August 1986-31. Juli 1988
* [[Ove Kreisberg]] 1. August 1979-31- December 1991 orlov 1. August 1986-31. Juli 1988
* [[Ruth Plovgaard]] 1993 -marts. 2009
* [[Ruth Plovgaard]] 1993 -marts. 2009
* [[Peter Ditlev Olesen]] Marts 2009 - ?
* [[Peter Ditlev Olesen]] Marts 2009 ?


== Traditioner på RG ==
== Traditioner på RG ==
Linje 80: Linje 80:


*[http://www.rg.dk/ RG's hjemmeside]
*[http://www.rg.dk/ RG's hjemmeside]
*[http://www.lectio.dk/lectio/24/default.aspx Rødovre Gymnasium på Lectio - Gymnasiernes internetbaserede administrationssystem]
*[http://www.lectio.dk/lectio/24/default.aspx Rødovre Gymnasium på Lectio Gymnasiernes internetbaserede administrationssystem]


== Referencer ==
== Referencer ==

Versionen fra 7. okt. 2012, 08:16

Skabelon:Gymnasium Rødovre Gymnasium (tidl. Rødovre Statsskole) er et gymnasium i Rødovre Kommune, Region Hovedstaden.

Da gymnasiet blev opført i 1958, var det det første gymnasium på Vestegnen og er i dag desuden det største. Det er placeret i et parcelhuskvarter ikke langt fra Rødovre Station.

Bygningen er opført i ét plan af mursten. Den er tegnet af arkitekten Axel Mohr i 1957.

I 2006 blev skolen udvidet med nye moderne bygninger, i form af store åbne studiecentre, udstyret med nye moderne computere. Skolen blev i 2005 også en del af Lectio, gymnasiernes internetbaserede skema- og administrationssystem.

Skolens logo er designet af Henry Heerup, hvis kunst også hænger på gange og i aulaen.

Punk

Som et kuriosum kan det nævnes, at Danmarks første og mest indflydelsesrige punk-band, Sods (nuværende Sort Sol), debuterede med en koncert på gymnasiet den 24. november 1977.[1]

Kendte elever

Listen er ikke komplet.

Rektorliste

Traditioner på RG

Der er flere traditioner på RG som Auling, Introfest, Fodbold tunering, Grøndag, Gallafest, billedkoncerten, forårskoncerten og 3. Gernes revy.

Auling Auling er et ugentlig møde i skolens Aula i dagens første pause. Til Auling kommer skolens ledelse og elevorganer (elevrådet og Monmartre) med beskeder til eleverne. Derudover skiftes klasserne til at underholde til Auling.

Introfest Den første skoleuge afsluttes med en fest for 1. Gerne og deres introer (ældere elever der han til opgave at vise 1. Gerne til rette). Festen har osm udgangspunkt kun lys øl i i fadøls anlægget. Klasserne laver alle et stykke underholdning og skolens rektor kåre de 2 bedste.

Fodboldtunering 3. gerne arrangerer en intern fodboldtunering for alle skolens klasser i starten af skoleåret. Dommerne kan selvfølgelig officielt bestikkes, da det er en del af konceptet. 3. gerne bliver desuden altid forfordelt i kampe mod 1. og 2. gere. Turneringen 2011 blev fuld fortjent vundet af 3. w, der styrede begivenhedernes gang fra første til sidste fløjt.

Grøndag Grøndag er RG's idrætsdag. Dagen starter med fællesopvarmning i skolegården. Efter opvarmnigen tager eleverne ud til den aktivitet, de har valgt. Om aftenen holdes der fest på skolen, hvor alle klasser har valgt et tema og konkurerer om den bedste udklædning/oppytning.

Gallafest RGs Gallafest falder sammen med RGs fødselsdag. Dagens starter med fællesmorgenmad. Herefter har eleverne et enkelt modul og så er der afslutning i skolens Aula. Her giver skolen (kulturudvalget og rektor) skolen (eleverne og lærene) en menneskelig gave. Desuden spilles finalen i den interne fodboldturnering på denne dag. Om aftenen er der Gallafest hvor drengene kommer i deres stive jakkesæt og pigerne kommer iført deres mest pragende gallakjoler. I 3 hold delt efter årgang danser skolens elever lancie.

Skolemusical tidligere Billedkoncerten I skoleåret 2011-12 gik RG væk fra sin traditionelle Billedkoncert, og opførte sin første musical. RG havde tradition for at opfører en billedkoncert i efteråret. Heri blandedes musik, dans og billeder i en fantastisk bucket. RG indlage i 2009 en række drama indslag i billedkoncerten.

Forårskoncerten Til Forårskoncerten får skolens musikhold, og elevernes bands lov til at vise, hvad de kan.

2. gernes afsked til 3. gerne Til 3. gernes sidste auling laver 2. gerne en afskeds film til 3. gerne. Det er blevet en tradition, at 2. gerne i filmen laver parodier på de 3. gere, der har gjort sig mest bemærkede.

3. Gernes revy På 3. gernes sidste undervisningsdag opfører de en revy over året, der gik, og over deres 3 år på Rødovre Gymnasium. De mundtlige eksamener opgives her, dette sker ved en form for banko.

Eksterne henvisninger

Referencer

  1. ^ Elo Nielsen. "Da punken kom til [[Rødovre]]". {{cite web}}: Konflikt mellem URL og wikilink (hjælp)
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

55°40′0″N 12°27′25″Ø / 55.66667°N 12.45694°Ø / 55.66667; 12.45694