Forskel mellem versioner af "Webbrowser"

Spring til navigation Spring til søgning
262 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved MGA73bot, fjerner ændringer fra 93.164.56.82 (diskussion | bidrag)
(b)
m (Gendannelse til seneste version ved MGA73bot, fjerner ændringer fra 93.164.56.82 (diskussion | bidrag))
 
== En browsers funktion ==
En browsers opgave er simpelt hen at præsentere en masse [[kode]]r for brugeren – eller rettere: at vise det, som koderne præsenterer, på en brugervenlig måde. En [[programmør]] skriver sin kode i nogle filer, som lægges ud på en [[server]] koblet til internettet, og når en bruger forsøger at åbne disse filer, kommer visning slet ikke100% an på, hvilken browser man bruger, men noget kan være lavet så nogen browsere kan have svært ved at vise det korrekt. Man har dog kun set Internet explorer på en PC have problemmer med atfilerne viseåbnes web-inholdeti.
 
Programmørens vigtigste opgave er derfor at skrive nogennoget kode, som kan vises korrekt i forholdbrowseren. tilDen denstore hensigtudfordring derfor enhver internetprogrammør i dag er medderfor, at der eksisterer utallige browsere, som alle læser og oversætter koden på hver selvesin web-stedetmåde.
En besøger af fx en hjemmeside kan bruge en hvilken som helst browser – det har programmøren ingen kontrol over. Derfor kan programmøren ikke blot udvikle hjemmesiden, så den passer til en enkelt, fx den mest populære, browser. Han risikerer nemlig, at der er problemer med, hvordan hjemmesiden ser ud, i andre browsere – problemer som fx, at bokse står oveni hinanden, eller at en knap ikke fungerer overhovedet.
 
For at komme dette problem til livs for udviklingen af [[hjemmeside]]r og [[HTML]] har udviklerne af [[internet]]tet oprettet et konsortium med navnet World Wide Web Consortium eller [[W3 Consortium]] (hjemmeside: [http://www.w3.org/ www.w3.org]), som har sat sig for at fastsætte en generel standard for [[programmering]]. Her fastsættes det således, hvilke koder der er indenfor standarden, og som man bør benytte.
18.813

redigeringer

Navigationsmenu