Forskel mellem versioner af "Mahikeng"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
m
stavefejl
m (r2.7.2+) (Robot ændrer es:Mafikeng)
m (stavefejl)
}}
[[Fil:NW383 locator.svg|thumb|150px|Mahikengs beliggenhed i Nordvestprovinsen]]
'''Mahikeng''', til [[1980]] '''Mafeking''', er hovedstaden i [[Nordvest (provins)|Nordvestprovinsen]] i [[Sydafrika]], og har omkring 50.000 indbyggere. Byen ligger i 1500 meters højde, på bredderne af [[Molopofloden]] et stykke syd for grænsen til [[Botswana]]. Mahikeng blev grundlagt i [[1880'erne]] af brittiskebritiske [[lejesoldat]]er.
 
Mahikeng var hovedstad i [[protektoratet Bechuanaland]] fra [[1894]] til [[1965]] trods det at den lå udenfor protektoratets grænser.
 
Byen er kendt for [[Slaget ved Mafeking]] under den [[anden boerkrig]], hvor de brittiskebritiske styrker var belejret i 217 dage, fra oktober [[1899]] til maj [[1900]] – slaget der gjorde stifteren af [[spejder]]bevægelsen [[Robert Baden-Powell]] til en nationalhelt.
 
Det var under belejringen af Maheking, at [[Robert Baden-Powell|Baden-Powell]] oplevede det, der siden skulle blive grundstenen i [[Spejderbevægelsen]], nemlig at når man giver børn og unge et ansvar, vil de gøre en stor indsats for at leve op til dette ansvar, hvilket er det, der adskiller [[spejderbevægelsen]] fra andre fritidstilbud.
 
[[Kategori:Byer i Sydafrika]]
1.275

redigeringer

Navigationsmenu