Kaj Hansen (fodboldspiller): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 64: Linje 64:


[[Kategori:Fodboldspillere fra Danmark]]
[[Kategori:Fodboldspillere fra Danmark]]
[[Kategori:Fodboldspillere fra B.93]]
[[Kategori:Fodboldtrænere fra Danmark]]
[[Kategori:Fodboldtrænere fra Danmark]]
[[Kategori:Fodboldtrænere fra Vejle Boldklub]]
[[Kategori:Fodboldtrænere fra Vejle Boldklub]]

Versionen fra 9. nov. 2012, 16:33

Kaj Hansen
Personlig information
Fulde navn Kaj Aksel Hansen
Født 22. april 1917
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 12. august 1987
Position Innerwing
Seniorkarriere*
År Hold Kampe (Mål)
Belle
Brønshøj
B 93
Frem
B 93
Stade Francais
Colmar
FC Metz
RC Lens
Landshold
Danmark 27 (12)
Træner for
År Hold
–1952-1956
1972-1974
Vejle Boldklub
Odense Boldklub
* Seniorklubkampe og -mål tælles kun for den hjemlige liga.

† Kampe (mål).

Kaj Hansen (22. april 191712. august 1987) er en tidligere dansk landsholdsspiller i fodbold og cheftræner i Vejle Boldklub og Odense Boldklub.

Fodboldkarrieren

Kaj Hansen spillede 27 A-landskampe for Danmark og scorede 12 mål.

Ved siden af havde "Lille Kaj" en lang karriere som professionel fodboldspiller i udlandet, men egentlig var det meningen, at han skulle have spillet for Skovshoved IF. I 1946 havde Skovshoved IF store ambitioner om at vende tilbage til 1.division. Men drømmen udviklede sig til en skandale – den såkaldte Salamander-affære.

Igennem en stråmand – handskemageren Salamander-Lund – forsøgte Skovshoved IF at overtale de to stærke landsholdspillere fra B93 – forsvaren Arne Sørensen og Kaj Hansen – til at skifte klub, imod at de hver fik 5.000 kr. under bordet. Affæren blev opdaget, og DBU erklærede omgående begge spillere for professionelle, hvorfor de ikke kunne fortsætte deres karriere på klub – og landshold, da professionel fodbold på det tidspunkt var forbudt i Danmark.

Begge spillere søgte derfor fodboldflugt i Frankrig hvor de spillede for klubben Stade Francais.

I dansk fodbold opnåede Lille Kaj blandt andet at vinde Landspokalturneringen med B93. I finalen, som B93 vandt med 3-2 over Akademisk Boldklub, scorede "Lille Kaj" målet til 3-1 for B93 og blev dermed matchvinder.

Trænerkarrieren

Efter en tubulent fodboldkarriere blev "Lille Kaj" succesfuld cheftræner først i Vejle Boldklub og sidenhen i Odense Boldklub.

I 1956 var Kaj Hansen manden bag Vejle Boldklubs oprykning til dansk fodbolds fornemste række, der dengang hed 1. division, og sammen med Frits Gotfredsen tildeles han en stor del af æren for at have udviklet og finpudset den teknisk-offensive spillestil, der i en lang årrække gjorde Vejle Boldklub til dansk fodbolds kæledægge og en af de mest vindene danske klubber:

Citat Meget passende var det Frits Godtfredsen, der var træner for VB på klubbens hidtil største dag. Det var under "Gottes" engagement, at fremgangslinien i VB startede. Først og fremmest fik han spillerne i en tip-top kondition, ligesom han fik skabt en urokkelig holdmoral. Da VB først var i 2. division begyndte han også at arbejde med andre ting, og den spillestil, der gjorde VB så populær, begyndte at tage form. Lige så rigtigt er det, at det var "Lille Kaj" Hansen, der for alvor pudsede holdet af og gjorde det til et af de smukkest og morsomst spillende hold i Danmark. [1]. Citat

Det var som træner i Vejle Boldklub, at Kaj Hansen for alvor satte sit fingeraftryk på dansk klubfodbold.

Kildehenvisning

Noter