Wikipedia:Antag, at andre er i god tro: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m →‎Intro: linkret
MerlIwBot (diskussion | bidrag)
Linje 17: Linje 17:
[[as:ৱিকিপিডিয়া:ভাল ভাৱ ৰাখক]]
[[as:ৱিকিপিডিয়া:ভাল ভাৱ ৰাখক]]
[[az:Vikipediya:Xoş niyyətli olduğunuzu göstərin]]
[[az:Vikipediya:Xoş niyyətli olduğunuzu göstərin]]
[[ba:Википедия:Изге ниәт менәндер тип уйлағыҙ]]
[[bar:Wikipedia:Geh vo guade Osichtn as]]
[[bar:Wikipedia:Geh vo guade Osichtn as]]
[[be:Вікіпедыя:Зыходзьце з сумленнасці ўдзельнікаў]]
[[be:Вікіпедыя:Зыходзьце з сумленнасці ўдзельнікаў]]

Versionen fra 9. nov. 2012, 22:02

Genvej:
WP:TRO

Når redigeringskrige koger op, er det svært at forvente, at andre er i god tro; men det er vigtigt at forsøge i det mindste at lade tvivlen komme dem til gode.

Hvis man handler ud fra en formodning om, at andre er i ond tro, kan der ske flere ting:

  • Man kan fristes til et personligt angreb, f.eks. en beskyldning mod andre om, at de lyver eller manipulerer. Hvis man foretager et personligt angreb på nogen, kan de forventes at miste tilliden til, at man selv er i god tro. Redigeringskrigen bliver værre. De kan forventes at reagere mere positivt, hvis man stilfærdigt retter deres fejl. (Dette gælder også, hvis man selv rent faktisk tror, at modparten bevidst har manipuleret.)
  • Man kan glemme Wikipedias neutralitetsprincip. Idealet er at gøre artikler acceptable for alle. Hver gang man gendanner en artikel til en tidligere udgave i stedet for at revidere en fordomsfuld ændring, er det et nederlag for neutraliteten, uanset hvor uhyrlig ændringen var. Hvis ikke der er tale om rent hærværk, er det bedre at overveje, hvorfor den anden part anså den tidligere udgave af artiklen for at være forkert. Prøv så om muligt at indbygge vedkommendes pointe, men på en måde, som du selv anser for at være neutral. Hvis begge sider fortsætter på denne måde, vil de til sidst mødes i en formulering, der er i hvert fald nogenlunde neutral.