Golden State Killer: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
ZéroBot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (robot Tilføjer: ru:Original Night Stalker
Algiz (diskussion | bidrag)
m →‎Se også: et lille link mere
Linje 33: Linje 33:
* [[Jack the Ripper]]
* [[Jack the Ripper]]
* [[Lisbon Ripper]]
* [[Lisbon Ripper]]
* [[Øksemanden fra New Orleans]]

=== Eksterne henvisninger ===
=== Eksterne henvisninger ===
* [http://www.aetv.com/cold_case_files/ccf_episode_guide.jsp?episode=135397 Arts & Entertainment Channel's COLD CASE FILES program #46 about Original Night Stalker.]
* [http://www.aetv.com/cold_case_files/ccf_episode_guide.jsp?episode=135397 Arts & Entertainment Channel's COLD CASE FILES program #46 about Original Night Stalker.]

Versionen fra 13. nov. 2012, 18:04

The Original Night Stalker er kaldenavnet på en uidentificeret seriemorder og voldtægtsmand, som myrdede mindst 6 personer i Sydcalifornien fra 1979 til 1986.[1].

Forbrydelserne, som tilskrives denne seriemorder, er ikke forbundet med de forbrydelser, der er begået af Richard Ramirez , som også blev døbt The Night Stalker i 1980’erne [2].

6 mord i Ventura, Dana Point og Irvine i Californien er blevet forbundet via DNA-beviser til The Original Night Stalker, ifølge A&E Television Networks, Cold Case Files, episode om morderens profil. The Original Night Stalker anses for at være en af de værste seriemordere i Californiens historie.

Ofrene

  • Den 13. marts 1980 var Charlene Smith, 33 og Lyman Smith, 43, blevet fundet myrdet i deres hjem i Ventura. Et stykke brænde var blevet brugt til at slå begge ofre med. Deres håndled og ankler var bundet sammen med gardinsnor, og en usædvanlig kinesisk knude var blevet brugt til at binde deres håndled.
  • Den 19 august 1980 var Keith Harrington, 24, og Patrice Harrington, 27, blevet fundet slået til døde i deres hjem i Niguel shores, Dana Point. Selv om der var beviser på, at Harrington-parret havde været bundet på håndled og ankler, blev der ikke fundet noget bånd eller mordvåben på gerningsstedet. Harrington-parret havde kun været gift i 3 måneder, da de døde. Patrice var sygeplejerske i Irvine, og Keith var medicinstuderende ved universitet i Irvine.
  • Den 5 februar 1981 blev Manuela Witthuhn, 28, myrdet i sit hjem i Irvine. Igen viste hendes krop tegn på at have været bundet, før hun var blevet slået til døde. Der blev ikke fundet nogle bånd eller mordvåben på gerningsstedet. Ofret var gift, og hendes mand indlagt på hospitalet og ved at komme sig efter en sygdom, hvorfor hun var alenem da overfaldet fandt sted. En lampe og en krystalkuriositet var blevet fjernet fra hjemmet, formodentlig af morderen. fru Witthuhns fjernsyn blev fundet i baghaven. Det var muligvis morderen, som havde prøvet at få det til at se ud som et forkludret røveri.
  • Den 4 maj 1986 blev Janelle Lisa Bruz, 18 åt, fundet slået til døde i sit hjem i Irvine. Hendes familie var på ferie i Mexico , da overfaldet fandt sted. En rørtang savnedes af Cruz` stedfar og var sandsynligvis mordvåbnet. [3][4]


Yderligere 4 mord i Goleta i 1979 og 1981 anses for at være begået af samme gerningsmand, skønt der ikke er DNA-link, som forbinder dem med de forbrydelser, der er beskrevet herover.

Gerningsmandens signatur var at liste rundt i middelklassekvarterer efter ofre, som boede i etplanshuse. Han udvalgte kvinder, der var alene og par. Han sneg sig ind i deres soveværelse sent om aften og tog kontrol, sandsynlig med en pistol. Alle ofre blev bundet med bånd, som gerningsmanden bragte til gerningsstedet. Man formoderm at de mandlige ofre først blev slået til døde, og derefter blev de kvindelige ofre voldtaget og derefter slået íhjel.

I 2001 forbandt efterforskerne DNA beviser fra the Original Night Stalker's forbrydelser med DNA fundet på 3 ofre for en uidentificeret serie voldtægtsmand, døbt the East Area Rapist [5][6] i det nordlige Californien.

Noter

  1. ^ "DNA Links '70s 'East Area Rapist' to Serial Killings". San Francisco Chronicle. 2001.
  2. ^ "Convict focus of 'night stalker' probe". San Francisco Chronicle. 2002.
  3. ^ http://jjmcgr.googlepages.com/EARBKTL051706.pdf
  4. ^ East Area Rapist/Original Night Stalker
  5. ^ "DNA Links '70s 'East Area Rapist' to Serial Killings". San Francisco Chronicle. 2001.
  6. ^ "Local Rape Case Unsolved After 3 Decades". CBS. 2006-11-16. {{cite web}}: Tjek datoværdier i: |date= (hjælp)

Se også

Eksterne henvisninger