Akademiet For Utæmmet Kreativitet: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
den forrig etekst, var kopieret fra jeres hjemmeside. desuden, rettede du ikke dne forrige fekst, men fjernede den bare
mNo edit summary
(den forrig etekst, var kopieret fra jeres hjemmeside. desuden, rettede du ikke dne forrige fekst, men fjernede den bare)
'''Akademiet For Utæmmet Kreativitet''' også kendt som '''A.F.U.K.''' er et [[filosofi]]sk forum med interessefællesskab i den kreative proces. Skolen har eksisteret siden 80'erne og er i lighed med [[Forfatterskolen]] startet udenfor det etablerede uddannelsesmiljø. Akademiet For Utæmmet Kreativitet, der tidligere var en del af [[Den Fri Ungdomsuddannelse]], består i dag af en række selvstændige uddannelser – dog fortsat med fælles adresse.
Akademiet For Utæmmet Kreativitet, i daglig tale blot AFUK, danner rammen om et utraditionelt uddannelses- og foreningsmiljø fuldt af liv, leg, alvor og fordybelse. Grundtanken i AFUKs aktiviteter er at lade den enkelte udvikle sig i et fordomsfrit fællesskab. Amatører og professionelle arbejder side om side med alt fra nycirkus, performance, teater, billedkunst, design og kogekunst til kunsten at få et godt liv.
 
Akademiet For Utæmmet Kreativitet er ikke en fag specifikuddannelse, og arbejder således ikke inden for bestemte kunstarter, men underviser i et bredt spektrum af de kunstneriske genrer, heriblandt [[billedkunst]], [[skuespil]], [[installationskunst]], [[performancekunst|artisteri]] samt [[litteratur]].
AFUKs arbejde handler om at skabe uddannelser og udviklingsmiljøer, der udfordrer og stimulerer skabende udtryk og livskunst. AFUK består af en række selvstændige skoler og foreninger: AFUK Daghøjskolen, AFUK Produktionsskolen samt foreningerne Ørkenfortet, InnerCirq og PAK.
 
Skolen ledes af [[Anne Sophie Bergmann Steen]].
I løbet af sommeren 2010 rykkede skolen til nye og større lokaler. Den 13. december indvies disse officielt af Kulturminister Per Stig Møller.
I lighed med skuespillerskolerne, [[Det Kongelige Teaters balletskole]], [[Den Danske Filmskole]], Forfatterskolen og [[Det Kongelige Danske Kunstakademi]] hører Akademiet For Utæmmet Kreativitet ikke under [[Undervisningsministeriet]], men under [[Kulturministeriet]].
 
== Eksterne henvisninger ==
56.580

redigeringer

Navigationsmenu