Programbibliotek: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
interwiki: -hu
YurikBot (diskussion | bidrag)
Linje 19: Linje 19:
[[ja:ライブラリ]]
[[ja:ライブラリ]]
[[ko:라이브러리]]
[[ko:라이브러리]]
[[nl:Bibliotheek (Informatica)]]
[[nl:Bibliotheek (informatica)]]
[[pl:Biblioteka programistyczna]]
[[pl:Biblioteka programistyczna]]
[[ru:Библиотека (программирование)]]
[[ru:Библиотека (программирование)]]

Versionen fra 15. maj 2006, 06:15

Et programbibliotek er en samling funktioner, makroer og konstanter, som kan bruges fra forskellige computerprogrammer. Genbrug af funktioner i programbiblioteker giver naturligvis mindre programmeringsarbejde, men det kan også give en besparelse når det kommer til computerens resourcer. Hvis der bruges dynamisk link af progammer, bliver programbiblioteket kun hentet ind i ram en gang og får lov til at blive der så længe, der er programmer, der har brug for det.

Alternativet til dynamisk link er at der indsættes en kopi af de relevante funktioner fra programbiblioteket i hvert eneste program, der har brug for det. Dette giver større programmmer og kopierede funktioner. Det kan være nødvendigt at have visse systemprogrammer linket statisk, hvis de skal kunne afvikles inden styresystemet er fuldt indlæst og infrastrukturen til dynamisk link er på plads.

Mange programmeringssprog har deres egne programbiblioteker, som man som programmør kan gøre brug af. Mange fortolkede sprog benytter et standardbibliotek, som alle programmer skal have adgang til for at kunne afvikles. Der findes programbiblioteker til bestemte styresystemer som for eksempel libc til UNIX. De bruges også til mere eller mindre specialiserede formål som håndtering af bestemte filformater.

ItSpire
Denne it-artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.