Akademiet For Utæmmet Kreativitet: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Den forrige tekst var fuld af faktuelle fejl. Jeg har derfor erstattet med denne.
m Gendannelse til seneste version ved Trade, fjerner ændringer fra Jutta Meyer (diskussion | bidrag)
Linje 1: Linje 1:
'''Akademiet For Utæmmet Kreativitet''' også kendt som '''A.F.U.K.''' er et [[filosofi]]sk forum med interessefællesskab i den kreative proces. Skolen har eksisteret siden 80'erne og er i lighed med [[Forfatterskolen]] startet udenfor det etablerede uddannelsesmiljø. Akademiet For Utæmmet Kreativitet, der tidligere var en del af [[Den Fri Ungdomsuddannelse]], består i dag af en række selvstændige uddannelser – dog fortsat med fælles adresse.
Akademiet For Utæmmet Kreativitet, i daglig tale AFUK, er et kreativt miljø i København bestående af AFUK Daghøjskolen, AFUK Produktionsskolen samt foreningerne Ørkenfortet, Innercirq og PAK - Professionelle Artister i København.

Produktionsskolen rummer værkstederne Idé & Design, Madværkstedet, Artisten, Projektatelieret, Kulturpiloterne og Skateværkstedet.
Akademiet For Utæmmet Kreativitet er ikke en fag specifikuddannelse, og arbejder således ikke inden for bestemte kunstarter, men underviser i et bredt spektrum af de kunstneriske genrer, heriblandt [[billedkunst]], [[skuespil]], [[installationskunst]], [[performancekunst|artisteri]] samt [[litteratur]].
Daghøjskolen tilbyder forløbene Royal Game Club, Artisten og Perform.

Foreningerne arrangerer forskellige aktiviteter i AFUKs lokaler udenfor skoletiden.
Skolen ledes af [[Anne Sophie Bergmann Steen]].
I løbet af sommeren 2010 rykkede skolen til nye og større lokaler. Den 13. december indvies disse officielt af Kulturminister Per Stig Møller.
I lighed med skuespillerskolerne, [[Det Kongelige Teaters balletskole]], [[Den Danske Filmskole]], Forfatterskolen og [[Det Kongelige Danske Kunstakademi]] hører Akademiet For Utæmmet Kreativitet ikke under [[Undervisningsministeriet]], men under [[Kulturministeriet]].


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 29. nov. 2012, 14:40

Akademiet For Utæmmet Kreativitet også kendt som A.F.U.K. er et filosofisk forum med interessefællesskab i den kreative proces. Skolen har eksisteret siden 80'erne og er i lighed med Forfatterskolen startet udenfor det etablerede uddannelsesmiljø. Akademiet For Utæmmet Kreativitet, der tidligere var en del af Den Fri Ungdomsuddannelse, består i dag af en række selvstændige uddannelser – dog fortsat med fælles adresse.

Akademiet For Utæmmet Kreativitet er ikke en fag specifikuddannelse, og arbejder således ikke inden for bestemte kunstarter, men underviser i et bredt spektrum af de kunstneriske genrer, heriblandt billedkunst, skuespil, installationskunst, artisteri samt litteratur.

Skolen ledes af Anne Sophie Bergmann Steen. I løbet af sommeren 2010 rykkede skolen til nye og større lokaler. Den 13. december indvies disse officielt af Kulturminister Per Stig Møller.

I lighed med skuespillerskolerne, Det Kongelige Teaters balletskole, Den Danske Filmskole, Forfatterskolen og Det Kongelige Danske Kunstakademi hører Akademiet For Utæmmet Kreativitet ikke under Undervisningsministeriet, men under Kulturministeriet.

Eksterne henvisninger

55°39′42.35″N 12°32′26.75″Ø / 55.6617639°N 12.5407639°Ø / 55.6617639; 12.5407639