Pavel Bermondt-Avalov: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Fjernede Kategori:Russisk adel; Tilføjede Kategori:Adel fra Rusland ved hjælp af Hotcat
m Fjernede Kategori:Krigsherrer ved hjælp af Hotcat
Linje 15: Linje 15:
[[Kategori:Personer fra Tbilisi]]
[[Kategori:Personer fra Tbilisi]]
[[Kategori:Adel fra Rusland]]
[[Kategori:Adel fra Rusland]]
[[Kategori:Krigsherrer]]
[[Kategori:Officerer fra Rusland]]
[[Kategori:Officerer fra Rusland]]
[[Kategori:Personer i den lettiske krig for uafhængighed]]
[[Kategori:Personer i den lettiske krig for uafhængighed]]

Versionen fra 8. dec. 2012, 04:28

Pavel Rafalovitsj Bermondt-Avalov (russisk: Павел Рафалович Бермондт-Авалов; Avalov er russisk for det georgiske Avalishvili; 4. marts 1877 i Tbilisi i Det Russiske Kejserrige27. januar 1974 i New York City i USA)[1] var en russisk ussuri-kosak og krigsherre. På sin mors side nedstammede han fra den georgiske adelsfamilie Avalishvili.

Bermondt-Avalov blev udnævnt til at lede den tyskoprettede russiske hær, senere kendt som bermondthæren, som skulle slås mod bolsjevikkerne i Den Russiske Borgerkrig, men siden han troede at kommunisterne ville blive besejret uden hans hjælp, bestemte Bermondt-Avalov sig for hellere at gå til angreb på de nyligt selvstændige lande Litauen og Estland. Hans "russiske spesialkorps" skal have bestået af 50.000 mand, for det meste tyskbaltere, men også nogle russiske krigsfanger rekrutteret fra tyske fangelejre, men det bestod sandsynligvis ikke af mere end 20.000 kæmpende mand. Bermondt-Avalov var en af få antikommunistiske generaler som åbent propaganderede monarkistiske idéer.

Bermondt-Avalov blev forfremmet til generalmajor i 1918. Han tog kontrollen over Den Hvide Hærs styrker i Baltikum fra prins Anatolij Liven, som havde kommandoen over en del af den tyskbaltiske hær. I 1919 slog han sine styrker sammen med generalmajor Rüdiger von der Goltzs styrker, som dermed udgjorde den Vestrussiske Frivilligehær, som forsøgte at overtage magten i Riga. Bermondthæren lykkedes at indtage en stor del af Samogitien og det vestlige Letland og indtog Riga, men blev siden besejret af den litauiske og den lettiske hær, med hjælp af estiske styrker. Disse baltiske hændelser bidrog til at opbygge Avalovs allerede eksisterende rygte som en eventyrer.

Pavel Bermondt-Avalov emigrerede derefter til Vesteuropa, hvor han udgav sine memoirer. Han døde i New York i 1974.

Kildehenvisninger

  1. ^ Pētersone, Inta (1999). Latvijas Brīvības cīņas 1918–1920 : enciklopēdija (lettisk). Riga: Preses nams. ISBN 9984003957. OCLC 43426410.


MilitærSpire
Denne militærrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi