Arkitektskolen Aarhus: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m Tilføjer {{Ukategoriseret}}
Linje 12: Linje 12:
Fokusområder:
Fokusområder:
Arkitektur, Design, Urbanisme, Bosætning, Transformation, Tektonik, Digital Design, Bæredygtighed
Arkitektur, Design, Urbanisme, Bosætning, Transformation, Tektonik, Digital Design, Bæredygtighed
{{Ukategoriseret}}

Versionen fra 22. dec. 2012, 22:01

Arkitektskolen Aarhus blev grundlagt i 1965 og har siden uddannet ca. 5000 kandidater. Har i dag ca. 150 ansatte og 800 studerende, heraf 175 internationale. Skolen hører under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Undervisningen bygger på problemorienteret projektarbejde, som afspejler arkitektfagets praksis og det omgivende samfund. Uanset skala vægtes arkitektens traditionelle kernekompetencer: design og formgivning som proces, en kunstnerisk tilgang til opgaven og evnen til at arbejde rumligt og visuelt.

I mange studieopgaver arbejder de studerende i storskala-modeller. Skolen råder derfor over en række værkstedsfaciliteter. Disse udvides for tiden betydeligt med det formål at kunne tilbyde de samme faciliteter som førende arkitektskoler internationalt. Derudover har skolen et stort fagbibliotek.

En række Faglige Platforme danner grundlag for både forskning og undervisning. Samtidig er skolen involveret i en række internationale samarbejder, som har udmøntet sig i bl.a. udvekslingsprogrammer og fælles forsknings- og undervisningsforløb. Blandt andet med kinesiske og australske vidensinstitutioner. Desuden har skolen et tæt samarbejde med de mange arkitektvirksomheder i Aarhus, og netop dette samarbejde er af Erhvervsministeriet blevet fremhævet som et efterfølgelsesværdigt eksempel på et frugtbart samspil mellem en vidensinstitution og erhvervsliv – benævnt Arkitekturklyngen.

Ud over undervisning på bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau udbyder Arkitektskolen Aarhus også efter-og videreuddannelse på forskellige niveauer, herunder masteruddannelser.

Fokusområder: Arkitektur, Design, Urbanisme, Bosætning, Transformation, Tektonik, Digital Design, Bæredygtighed

Kategori mangler
Denne side hører til i en eller flere kategorier. Kategoriser venligst denne side ved at placere den sammen med lignende emner. Fjern skabelonen efter kategorisering. Bemærk, at kategorier påsat via skabeloner, samt meget generelle kategorier ikke bør betragtes som tilstrækkelige.