Centralorganisationen Søfart: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Fjernede Kategori:Fagforbund; Tilføjede Kategori:Fagforbund under LO ved hjælp af Hotcat
- / + cat, Centralorganisationen er ikke med i LO
Linje 20: Linje 20:
*[http://www.danskmetal.dk/ Dansk Metals hjemmeside]
*[http://www.danskmetal.dk/ Dansk Metals hjemmeside]


[[Kategori:Fagforbund i Danmark]]

[[Kategori:Fagforbund under LO]]
[[Kategori:Etableret i 2005]]
[[Kategori:Etableret i 2005]]

Versionen fra 30. dec. 2012, 23:36

Centralorganisationen Søfart (CO-Søfart) er en kartellignende sammenslutning mellem Dansk Metals Maritime Afdeling, FOA Søfart, Søværnets Konstabelforening og Dansk El-Forbund.

CO-Søfart blev stiftet af Dansk Sø-Restaurations Forening og Metal Søfart 1. juli 2005 og 1. september 2009 blev Søværnets Konstabelforening optaget i CO-Søfart. Pr. 1. november 2011 indtrådte Fag og Arbejde's Søfartsgruppe (FOA Søfart) i CO-Søfart. Den 1. april 2012 indtrådte Dansk El-Forbund i CO-Søfart. Samlet repræsenterer CO-Søfart den væsentlig del af de søfarende i den danske handelsflåde, både officerer og menige; desuden flertallet af den manuelle gruppe i Søværnet.

Dansk Sø-Restaurations Forening fusionerede i januar 2011 med Dansk Metal, hvorefter hele det maritime område i Dansk Metal, herunder Metal Søfart, blev samlet i en afdeling ved navn Dansk Metals Maritime Afdeling (DMMA). Denne er fortsat medlem af Centralorganisationen Søfart. Fra 1. april 2012 består CO-Søfart således af Dansk Metals Maritime Afdeling, FOA Søfart, Dansk El-Forbund og Søværnets Konstabelforening.

De 4 organisationer optræder som en enhed ved forhandlinger og i forbindelse med besættelse af poster i nævn, udvalg og lignende. De er adskilte for så vidt gælder: Hovedorganisationer, foreningsbestyrelse, kontingent, a-kasse, underskrivelse af overenskomster.

Bestyrelse

Formand for CO-Søfart er A. Ole Philipsen fra DMMA, og næstformand er Ib Skoubo fra Søværnets Konstabelforening.

Eksterne links