Forskel mellem versioner af "Rasmus Andersen (billedhugger)"

Spring til navigation Spring til søgning
(kat)
{{flertydigperson|Rasmus Andersen}}
'''Rasmus Morten Andersen''' ([[25. september]] [[1861]] i [[Ørting]] ved [[Horsens]] - [[28. februar]] [[1930]] på [[Frederiksberg]]) var en dansk [[billedhugger]]. Han udførte portrætter, mindesmærker og buster.
 
Andersen var uddannet ved [[Det Kongelige Danske Kunstakademi|Kunstakademiet]] og blev senere medarbejder hos [[Vilhelm Bissen]]. Han var ansat som konservator ved Kunstakademiets afstøbningssamling til [[1905]] og ved [[Thorvaldsens Museum]] fra [[1893]] til sin død.
Han var ansat som konservator ved Kunstakademiets afstøbningssamling til [[1905]] og ved [[Thorvaldsens Museum]] fra [[1893]] til sin død.
 
Blandt hans værker anses monumenterne over [[C.F. Tietgen]] og [[Enrico Dalgas]] som hovedværker. For sidstnævnte modtog han [[Eckersberg Medaillen]] i [[1900]], og han blev [[Dannebrogordenen|Ridder af Dannebrog]] i [[1917]].
 
Rasmus Andersen er gengivet i malerier af [[Andreas Hessellund]] [[1877]] og af [[Georg Achen]]. [[Selvportræt]] i relief 1919. Desuden portrætteret af [[Sigurd Wandel]] på gruppebillede af Udstillingskomiteen 1912.
 
Han er begravet på [[Solbjerg Parkkirkegård]].
[[Kategori:Danskere i 1900-tallet]]
[[Kategori:Modtagere af Eckersberg Medaillen]]
[[Kategori:Riddere af Dannebrog]]
[[Kategori:Jyder]]
 
[[en:Rasmus Andersen]]
111.163

redigeringer

Navigationsmenu