Høfde: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
nyt billede
cement -> cement
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Bølgebrydder-sild.jpg|thumb|Bølgebrydder på Sild]]
[[Billede:Bølgebrydder-sild.jpg|thumb|Bølgebrydder på Sild]]


En '''høfde''' er betegnelsen for en bølgebryder af [[sten]] eller [[pæl]]e og cement. En høfde går vinkelret på kystlinjen. Formålet er at forhindre eller mindske [[erosion]] af [[kyst]]en, da høfden virker som en forhindring for det [[sand]], som bølgerne transporterer langs kysten. Imidlertid sker der samtidig en større erosion bagved (altså på læsiden af) høfden.
En '''høfde''' er betegnelsen for en bølgebryder af [[sten]] eller [[pæl]]e og [[cement]]. En høfde går vinkelret på kystlinjen. Formålet er at forhindre eller mindske [[erosion]] af [[kyst]]en, da høfden virker som en forhindring for det [[sand]], som bølgerne transporterer langs kysten. Imidlertid sker der samtidig en større erosion bagved (altså på læsiden af) høfden.





Versionen fra 27. maj 2006, 17:40

Fil:Bølgebrydder-sild.jpg
Bølgebrydder på Sild

En høfde er betegnelsen for en bølgebryder af sten eller pæle og cement. En høfde går vinkelret på kystlinjen. Formålet er at forhindre eller mindske erosion af kysten, da høfden virker som en forhindring for det sand, som bølgerne transporterer langs kysten. Imidlertid sker der samtidig en større erosion bagved (altså på læsiden af) høfden.


Se også

Høfde 42