Forskel mellem versioner af "Chris Cornell"

Spring til navigation Spring til søgning
12 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
m
Småret
m (r2.6.4) (robot Tilføjer: ar:كريس كورنيل)
m (Småret)
}}
 
'''Chris Cornell''' (født '''Christopher John Boyle''' [[20. juli]] [[1964]]) er en amerikansk [[guitarist]]/[[singer-songwriter]] som er bedst kendt som [[forsanger]], guitarist og sangskriver i bandet [[Soundgarden]] (1984-1997) og senere [[Audioslave]] (2001-2007). Han har også kendt som frontfigur for bandet [[Temple of the Dog]], et band dedikeret til [[Andrew Wood]], som engang var Cornells værelseskammerat. Han begyndte sin musikalske karriere som [[trommeslager]], før han blev sanger og guitarist. Han har også udgivet de to soloalbum [[Euphoria Morning]] (1999) og [[Carry On]] (2007). Hans tredje soloalbum [[Scream]] (2008) bliver udgivet i Septemberseptember og er produceret af den amerikanske [[hip-hop]] producer [[Timbaland]]. Han har desuden skrev og fremført sangen "You Know My Name" til [[James Bond]] filmen [[Casino Royale]] 2006.
 
== Historie ==
Cornell er født og er opvokset i [[Seattle]] og gik på Shorewood High School. Han forældre er Ed Boyle og Karen Cornell og han har 2 ældre brødre som hedder Peter og Patrick og 3 yngre søskende der hedder Katy, Suzy og Maggie. Peter, Katy og Suzy dannede et band [[Unflatable Soule]], et rimelig populært band i Seattle igennem 90’erne. Peter Cornell spiller nu i bandet [[Black Market Radio]] som udgav deres debut album (Suicide Parlour) i 2006. Chris og hans søskende tog deres mors efternavn efter hans forældre blev skilt.
 
Cornell fortæller på ''[[Audioslave – Live in Cuba DVD]]'' [[dokumentar]] at han lyttede intens til [[Beatles]] fra han var 9 til han var 11, efter han fandt en store samling Beatles plader i kælderen hvor han voksede op. I hans teenage år led han af [[depression]] og forlod sjældent huset. På et tidspunkt i hans liv brugte han et helt år indendørs, hvor han brugte tiden på at drikke og spille guitar og trommer. Før han blev en succesfuldt musiker arbejdede han på en seafood restaurant og var kok på en restaurant kaldt Ray's boathouse.
 
Han er gift med [[Vicky Karayiannis]], han var tidligere gift med Susan Silver som var manager for Alice In Chains og Soundgarden. Han har datteren Lillian Jean (født Juni 2000) med Susan Silver, men i 2004 blev de skilt. Kort efter giftede han sig med Vicky Karayiannis, som han har fået 2 børn med – Toni i September 2004 og Christopher Nicholas i December 2005.
79.086

redigeringer

Navigationsmenu