Idræt: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Idræt og sport er ikke to forskellige ting. Gamle formulering var bedre. Fjerner version 6705399 af Kontoreg (diskussion)
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Idræt''' kan defineres som legemsøvelser med fysisk aktivitet for at få [[motion]] og [[rekreation]]. Eksempler på idræt omfatter [[bandy]], [[fodbold]] og [[løb]].
'''Idræt''' kan defineres som legemsøvelser med fysisk aktivitet for at få [[motion]] og [[rekreation]]. Eksempler på idræt omfatter [[bandy]], [[fodbold]] og [[løb]].


Til tider anvendes "idræt" synonymt med [[sport]], men idræt kan adskille sig fra begrebet sport ved, at idræt ikke behøver at omfatte konkurrence.
Til tider anvendes "idræt" synonymt med [[sport]], men idræt adskiller sig fra begrebet sport ved, at idræt ikke behøver at omfatte konkurrence.


== Idrætsorganisationer i Danmark ==
== Idrætsorganisationer i Danmark ==

Versionen fra 13. jan. 2013, 00:29

Idræt kan defineres som legemsøvelser med fysisk aktivitet for at få motion og rekreation. Eksempler på idræt omfatter bandy, fodbold og løb.

Til tider anvendes "idræt" synonymt med sport, men idræt adskiller sig fra begrebet sport ved, at idræt ikke behøver at omfatte konkurrence.

Idrætsorganisationer i Danmark

I Danmark giver lovgivningen mulighed for, at foreningslivet kan blomstre i omfang samt variation. Idræt i Danmark kan således udøves uden organisationsform eller udøves under former, der bliver organiseret i mere eller mindre grad.

Organisationsformen for idræt foregår som regel under et forbund, der varierer i medlemsstørrelse. Der eksisterer adskillige forbund, hvoraf de største forbund er Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger.

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) er opbygget som en paraplyorganisation for 60 specialforbund, 11.000 idrætsforeninger med ca. 1,6 millioner medlemmer.

Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) er organisation for 16 landsdelsforeninger med 5.500 medlemsforeninger og i alt 1,3 millioner medlemmer. Omkring 4.000 mennesker udfører frivilligt foreningsarbejde i DGI.

Desuden organiseres idræt i Danmark af øvrige national forbund, der ikke er medlem af en dansk paraply-organisation eller i stedet er medlem af internationale paraplyorganisationer. Endvidere eksisterer der idrætsforeninger, der ikke er medlem af noget forbund.

Idræt som studium

Idræt kan studeres ved flere af de danske universiteter, hvor institutterne arbejder med uddannelse, forskning og formidling inden for såvel den praktiske idræt, humanfysiologi som humaniora og samfundsvidenskab:

Se også

Eksterne henvisninger

Eksempler på sports- og idrætsorganisationer i Danmark:

Referencer