Forskel mellem versioner af "Horns Rev"

Spring til navigation Spring til søgning
573 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
Omformuleret og udbygget indledning lidt
m (Tilføjede Kategori:Nordsøen ved hjælp af Hotcat)
(Omformuleret og udbygget indledning lidt)
:''For vindemølleparkerne på Horns Rev, se [[Horns Rev Havmøllepark]] eller [[Horns Rev 2]].''
'''Horns Rev''' er et [[rev]] beliggendebestående af et kompleks af [[sandbanke]]r der strækker sig omkring 30 km ud i [[Nordsøen]], ud for [[Blåvands Huk]]. Horns Rev er således forlængelsen af [[strandplan]]et ud i havet ved Blåvands Huk.
Der er egentlig tale om to rev; '''Indre Horns Rev''' og '''Ydre Horns Rev''', adskilt af den ca. 5 km brede og 20 m dybe nv-sø-gående rende '''Slugen'''.
 
I en sænknig vest for [[Varde bakkeø]] og [[Esbjerg bakkeø]] og ud til den nu vanddækkede [[Vovov bakkeø]] (ligger idag under Ydre Horns Rev) er der aflejret sedimenter tilbage fra slutningen af [[Saale-istiden]]. I vore dage aflejres sand på det Indre Horns Rev som følge af primært tidevandets strømningsforhold over revet.
Fra [[1914]] lå her et [[fyrskib]] til at advare skibstrafikken om revet. Dette skib ligger nu i [[Esbjerg Havn]] og fungerer som et [[museum]].
 
Fra [[1914]] lå her et [[fyrskib]] til at advare skibstrafikken om revet. Dette skib ligger nu i [[Esbjerg Havn]] og fungerer som et [[museum]].
På Horns Rev opførte [[Elsam]] i [[2002]] verdens hidtil største [[vindmøllepark|havvindmøllepark]], [[Horns Rev Havmøllepark]], der for nuværende, [[2008]], ejes af [[Vattenfall]] og [[DONG Energy]].
 
På Ydre Horns Rev er opført to [[vindmøllepark|havvindmølleparker]]; [[Horns Rev Havmøllepark]] og lidt nordvest herfor [[Horns Rev 2]].
[[2009]] opføres havvindmølleparken [[Horns Rev 2]], der med 91 vindmøller skal producere elektricitet til 200.000 husstande.
 
== Se ogsåKilder ==
[http://www.geus.dk/geuspage-dk.htm?http://www.geus.dk/publications/geo-nyt-geus/geo-nyt-dk.htm GEOLOGI - Nyt fra GEUS, 2003 nr. 4] Hentet 20. januar 2013.
* [[Horns Rev Havmøllepark]]
* [[Horns Rev 2]]
 
== Eksterne henvisninger ==
5.985

redigeringer

Navigationsmenu