Day Birger et Mikkelsen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
Fjerner forældede og ikke-verificerbare oplysninger
Linje 4: Linje 4:
| Type = A/S
| Type = A/S
| Grundlagt = 1997
| Grundlagt = 1997
| Lokation = Odense
| Lokation = København
| Nøglepersoner = Keld Mikkelsen
| Nøglepersoner = Keld Mikkelsen
| Industri = Beklædning
| Industri = Beklædning
Linje 14: Linje 14:
| Fodnote =
| Fodnote =
}}
}}
'''Day Birger et Mikkelsen A/S''' er et internationalt [[Danmark|danskejet]] tøjfirma, der har hovedkontor i [[Odense]] og på Kongens Nytorv i København. De har afdelinger i [[Sverige]], [[England]] og [[Tyskland]]. Det blev grundlagt i [[1997]] af [[Keld Mikkelsen]] og [[Malene Birger]]. Sidstnævnte forlod firmaet i [[2002]]. i 2003 kom Michala Wiesneck til firmaet og blev chefdesigner for DAY women. Derudover er der en herre kollektion designet af Graham Addinall og en home kollektion designet af Marianne Brandi.
'''Day Birger et Mikkelsen A/S''' er et internationalt, danskejet tøjfirma, der har hovedkontor [[Kongens Nytorv]] i [[København]] og afdelinger i [[Odense]] og [[London]]. Det blev grundlagt i [[1997]] af [[Keld Mikkelsen]] og [[Malene Birger]]. Sidstnævnte forlod firmaet i [[2002]].


Firmaets kollektioner består i dag af linjerne Day Main Line, 2nd Day og Day Home. Designet blander etnisk inspiration med skandinavisk design. Day Birger et Mikkelsen har butikker i [[København]], [[Odense]] og [[Århus]] og i en række stormagasiner i Danmark og udlandet. Ifølge virksomheden sælges dens varer i 25 lande gennem mere end tusind salgssteder.<ref>[http://www.day.dk/dk/da/the-day-story ''Historien om Day'', day.dk, hentet 30. januar 2013]</ref>
Virksomheden har agenter i 12 lande og sælger sit tøj gennem 1.000 butikker i 19 lande. Day Birger et Mikkelsen har egne butikker – såkaldte ''flagskibe'' – i København (Pilestræde) og Odense (Vestergade). I alt er der 22 Day-butikker. Desuden forhandles tøjet i in-shops i [[Illum]] og [[Magasin du Nord|Magasin]] og i udenlandske stormagasiner som [[Selfridges]] og [[Harvey Nichols]] i [[London]], [[Gallerie Lafayette]] i [[Paris]] og [[Brown Thomas]] i [[Dublin]], der ligger tilmed en afdeling af Day Birger et Mikkelsen i [[House of Fraser]] i [[Glasgow]]. Firmaet har 140 ansatte.


I [[2006]] solgte den daværende eneejer af firmaet, Keld Mikkelsen, halvdelen af aktierne til [[Island|islandske]] [[Baugur Group]] og det islandske investeringsselskab [[B2B (selskab)|B2B]]. Ambitionerne var, at firmaet senest i [[2010]] skulle omsætte for en milliard kroner og i øvrigt have etableret sig massivt i [[Storbritannien]].<ref>[http://www.business.dk/detail/baugur-koeber-sig-ind-i-day-birger-et-mikkelsen ''Baugur køber sig ind i Birger et Day Mikkelsen'', business.dk, 30. november 2006]</ref> Senere overtog Baugur Group B2B's aktier. I [[2009]] gik Baugur Group konkurs, og året efter tilbagekøbte Keld Mikkelsen aktierne.<ref>[http://www.business.dk/fashion-design/mode-mikkelsen-tilbage-ved-roret ''Mode-Mikkelsen tilbage ved roret'', business.dk, 24. maj 2010]</ref>
Designet tilhører højeste kvalitet med etnisk inspireret broderi og udsmykning. Målgruppen fastsat lyder både kvinder og mænd i aldersgruppen 25-40 år. Konceptet bag tøjet er, at tilbyde festtøj til hverdagen til den modebevidste kvinde og herre.

I år 2006 kunne Day Birger et Mikkelsen præsentere et resultat på over 13 mio. dkr. hvor 70 % var hentet hjem på udenlandske markeder. Samme år solgte den daværende eneejer af firmaet, Keld Mikkelsen halvdelen af aktierne til [[Island|islandske]] [[Baugur Group]] og det islandske investeringsselskab B2B. Ambitionerne var, at firmaet senest i [[2010]] skulle omsætte for en milliard kroner, og i øvrigt have etableret sig massivt i england.<ref>[http://www.business.dk/detail/baugur-koeber-sig-ind-i-day-birger-et-mikkelsen ''Baugur køber sig ind i Birger et Day Mikkelsen'', business.dk, 30.11.06]</ref>. Senere overtog Baugur Group B2B's aktier, og i 2009 gik Baugur Group konkurs, ligesom Birger Day et Mikkelsen måtte konstatere, at de ambitiøse planer ikke blev realiseret.

Modeeksperter verden over betegner Day Birger et Mikkelsen som ikke mindst Danmark, men Skandinaviens pioneer på store modemarkeder internationalt.{{kilde mangler|dato=Uge 51, 2009}} [[Phillip Lim]] udtaler, at Day Birger et Mikkelsen som en designpakke, er ligende mellem [[H&M]] og [[Gucci]], på baggrund af, at Day rammer bredt på markedet, men design af højeste niveau.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 30. jan. 2013, 12:38

Day Birger et Mikkelsen A/S
Virksomhedsinformation
Selskabsform A/S
Branche Beklædning
Grundlagt 1997
Hovedsæde København
Nøglepersoner Keld Mikkelsen
Produkter Day
Eksterne henvisninger
http://www.day.dk

Day Birger et Mikkelsen A/S er et internationalt, danskejet tøjfirma, der har hovedkontor på Kongens Nytorv i København og afdelinger i Odense og London. Det blev grundlagt i 1997 af Keld Mikkelsen og Malene Birger. Sidstnævnte forlod firmaet i 2002.

Firmaets kollektioner består i dag af linjerne Day Main Line, 2nd Day og Day Home. Designet blander etnisk inspiration med skandinavisk design. Day Birger et Mikkelsen har butikker i København, Odense og Århus og i en række stormagasiner i Danmark og udlandet. Ifølge virksomheden sælges dens varer i 25 lande gennem mere end tusind salgssteder.[1]

I 2006 solgte den daværende eneejer af firmaet, Keld Mikkelsen, halvdelen af aktierne til islandske Baugur Group og det islandske investeringsselskab B2B. Ambitionerne var, at firmaet senest i 2010 skulle omsætte for en milliard kroner og i øvrigt have etableret sig massivt i Storbritannien.[2] Senere overtog Baugur Group B2B's aktier. I 2009 gik Baugur Group konkurs, og året efter tilbagekøbte Keld Mikkelsen aktierne.[3]

Eksterne henvisninger

Kilder

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.