Forskel mellem versioner af "Biskop Aage"

Spring til navigation Spring til søgning
9 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''Aage''', –1167, Biskop. Aage (rettere Aagge, Ogge) blev Biskop i Slesvig [[1138]]. På grund af hans deltagelse i de politiske stridigheder måtte han kæmpe med en modbiskop og forlade Slesvig.
 
Aage valgtes efter biskop Rigs[[Rike]]s forflyttelse til [[Roskilde stift]] (1138) af domkapitlet og menigheden i Slesvig tilltil hans eftermand. Da kong [[Erik Lam]] imidlertid strax efter lod sin [[kapellan]], den [[tysk]]fødte Herman, indvie til det samme embede, kom det til uroligheder i Slesvig, ved hvilke Herman blev fordreven, idet [[klerk]]ene og bymændene foretrak en indfødt. Det kom vel kort efter til et forlig, ved hvilket kongen gav efter og forsørgede Herman på anden måde, men i den kort efter udbrudte tronstrid med [[Harald Kesja]]s Søn Oluf synes Aage at have holdt med denne og hans [[ærkebiskop]], hvorfor han droges med ind i deres nederlag og blev fordreven. Tyve år efter kaldtes han imidlertid tilbage til sit sæde af [[Kong Valdemar]], for hvis vrede hans efterfølger Esbern havde måttet gå i landflygtighed. Ærkebiskop Eskil lyste ham nu i kirkens band, men han beholdt ikke des mindre på grund af kirkestriden sit embede lige til sin død i 1167.
Det kom vel kort efter til et forlig, ved hvilket kongen gav efter og forsørgede Herman på anden måde, men i den kort efter udbrudte tronstrid med [[Harald Kesja]]s Søn Oluf synes Aage at have holdt med denne og hans [[ærkebiskop]], hvorfor han droges med ind i deres nederlag og blev fordreven. Tyve år efter kaldtes han imidlertid tilbage til sit sæde af [[Kong Valdemar]], for hvis vrede hans efterfølger Esbern havde måttet gå i landflygtighed. Ærkebiskop Eskil lyste ham nu i kirkens band, men han beholdt ikke des mindre på grund af kirkestriden sit embede lige til sin død i 1167.
{{DBL}}
Anonym bruger

Navigationsmenu