Annihilation: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m r2.7.2+) (Robot tilføjer en:Annihilation
Rubinbot (diskussion | bidrag)
m r2.5.4) (Robot tilføjer th:การประลัย
Linje 56: Linje 56:
[[sr:Анихилација]]
[[sr:Анихилација]]
[[sv:Annihilation]]
[[sv:Annihilation]]
[[th:การประลัย]]
[[uk:Анігіляція]]
[[uk:Анігіляція]]
[[ur:فنا]]
[[ur:فنا]]

Versionen fra 4. feb. 2013, 18:14

Annihilation beskriver i fysikken den proces, som sker når en subatomar partikel kollidere med dens respektive antipartikel.[1] Da der er energi- og impulsbevarelses bliver partiklerne omdannet til nye partikler. Partiklen og antipartiklen bliver først omdannet til en kraftpartikl, der bl.a. kan være en gluon, en W og Z boson eller en foton. Disse partikler bliver så omdannet til andre partikler. Da summen af kvantetallene i det oprinde par er nul, må dette også være tilfældet for det de nye partikler, der bliver skabt.

For en elektron-positron annihilation bliver der skabt to (i sjældne tilfælde 3) fotoner, med en samlet energi på mindst 1,022 MeV. Det er ikke muligt kun at producerer en foton, da dette ville bryde med enten energi- eller impulsbevarelse [2]

Fodnoter

  1. ^ Nuclear Science Division ---- Lawrence Berkeley National Laboratory. "Antimatter". Arkiveret fra originalen 23 August 2008. Hentet 09-03-2008. {{cite web}}: Tjek datoværdier i: |accessdate= (hjælp); Ugyldig |deadurl=no (hjælp); Ukendt parameter |deadurl= ignoreret (|url-status= foreslået) (hjælp)
  2. ^ Young, Hugh D. Sears and Zemansky's University Physics (engelsk) (13 udgave). Pearson. ISBN 978-0-321-76218-4.

Se også

FysikSpire
Denne artikel om fysik er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.