Torino F.C.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Makecat-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.3) (Robot tilføjer az:Torino FK
Idioma-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.3) (Robot tilføjer min:Torino F.C.
Linje 133: Linje 133:
[[lt:Torino FC]]
[[lt:Torino FC]]
[[lv:Torino F.C.]]
[[lv:Torino F.C.]]
[[min:Torino F.C.]]
[[mr:तोरिनो एफ.सी.]]
[[mr:तोरिनो एफ.सी.]]
[[nl:Torino FC]]
[[nl:Torino FC]]

Versionen fra 10. feb. 2013, 23:10

Torino FC
Klubdetaljer
Fulde navn Torino Football Club
Kaldenavn(e) I Granata (De bordeauxfarvede)
Il Toro (Tyrene)
Grundlagt 2005 (3. december 1906)
Hjemmebane Stadio Olympico
Torino, Italien
Kapacitet 27 994 tilskuere
Italien Italien
Formand Italien Urbano Cairo
Cheftræner Italien Franco Lerda
Liga  Serie B
Liga 2009-10 Serie B (5. plads)
Andet
Websted http://www.torinofc.it/
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane

Torino Football Club er en italiensk fodboldklub fra Torino. Klubben blev stiftet i 2005 som en direkte efterfølger til Torino Calcio, der blev stiftet i 1906. Torino FC spiller i Serie B, som er den næstbedste italienske række.

Forgængeren Torino Calcio opnåede en andenplads i Serie B sæsonen 2004/05, og sikrede sig oprykning til Serie A. Klubben blev imidlertid nægtet oprykning af økonomiske årsager, hvorefter klubben gik konkurs. Der blev herefter stiftet en ny klub, der overtog den gamle klubs historie og plads i ligaen. Det italienske fodboldforbund tillader, at en nystiftet klub kan overtage sin forgængers plads i ligaen, og dermed slap Torino FC for at begynde på ny nederst i divisionssystemet. Torinos største rival er byrivalen Juventus F.C.

Torino spillede i 2006 sin første sæson på Stadio Grande Torino, men spiller i dag på Stadio Olimpico. Tidligere spillede klubben på Stadio Delle Alpi, som de delte med Juventus.

Historie

Den oprindelige klub blev stiftet i 1890 under navnet Internazionale Torino, og skiftede senere navn til FC Torino i 1906. Klubben vandt det første af sine syv ligamesterskaber i 1928, efter at være blevet nægtet mesterskabet på grund af påståede regelbrud sæsonen inden. Torinos storhedstid var i perioden lige efter 2. verdenskrig, da klubben vandt fire mesterskaber i træk anført af sin superstjerne og anfører Valentino Mazzola. "Grande Torino", som holdet fra denne periode kaldes, anses for at være et af Italiens bedste hold gennem tiderne, og udgjorde grundstammen på det italienske landshold.

Grande Torinos dominans endte brat den 4. maj 1949, da holdet med fly var på vej hjem fra en opvisningskamp i Portugal. Flyet styrtede ned nær Torino, og samtlige ombordværende blev dræbt. Eneste overlevende fra holdet var forsvarsspilleren Sauro Tomà, der på grund af en knæskade var blevet hjemme. I 1948-49-sæsonens fire sidste kampe måtte Torino stille med et juniorholdlag, og som et tegn på respekt gjorde modstanderne det samme. Grande Torino vandt sit sidste ligamesterskab posthumt i 1949. Efter ulykken har klubben aldrig nået den samme succes.

Torino nåede til finalen i UEFA-cupen i 1991/92, men tabte denne over to kampe mod Ajax.

Kendte tidligere spillere

Meritter