Store Kongensgade: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mest på baggrund af indgående links
(Ingen forskel)

Versionen fra 14. feb. 2013, 12:02

På kortet over København i 1728 er Store Kongensgade markeret med k

Store Kongensgade er en af hovedgaderne i bydelen Ny-København i København. Gaden går fra Kongens Nytorv til Østerport med et knæk ved Esplanaden. Store Kongensgade indgår i Ring 2 og er ensrettet fra Østerport mod Kongens Nytorv, mens Bredgade/Grønningen er ensrettet i den modsatte retning. Disse ensretninger blev indført 9. april 1940.

I husrækken mellem nummer 7 og nummer 17B er der indgang til etablissementet Boltens Gård. Guldsmedefirmaet A. Dragsted ligger i Store Kongensgade 20. I gaden finder man også Ritzaus Bureau (i nr. 14) og Dagbladet Information (i nr. 40C, i Sankt Annæ Passage).

Mellem Store Kongensgade og Bredgade ligger Marmorkirken, og Marmorkirken Station, som er under opførelse, kommer til at have hovedtrappe ud mod Store Kongensgade.

Mellem Store Kongensgade og Grønningen er et lille "bornholmerkvarter" med gaderne Hammerensgade, Jens Kofods Gade, Poul Ankers Gade og Bornholmsgade. I nordenden af Store Kongensgade, hvor den støder sammen med Grønningen, er der et lille grønt anlæg, hvor skulpturen Atlas bærende Himmelkuglen paa Skuldrene er opstillet.


Gadens beboere gennem tiden

Huse og arkitekter