Bibliotek.dk: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m Fjerner version 6832365 af 130.226.189.161 (diskussion) introen er alt for indforstået
Linje 1: Linje 1:
{{DISPLAYTITLE:bibliotek.dk}}
{{DISPLAYTITLE:bibliotek.dk}}
'''bibliotek.dk''' er Danmarks online national[[katalog]], hvor det er muligt at finde bibliografiske poster for alle de materialer, der er udgivet i [[Danmark]] eller blot findes på de offentlige danske [[biblioteker]]. Via bibliotek.dk kan man således bestille materialer såsom [[bog|bøger]], [[cd]]'er, [[artikel (skrift)|artikler]], [[anmeldelse]]r, [[video]]er, [[cd-rom]]'er, [[lydbog|lydbøger]] m.m. til afhentningens lokale bibliotek.
'''bibliotek.dk''' er en [[database]] med alt det, der findes [[danmark|danske]] offentlige [[bibliotek]]er. bibliotek.dk kan man se oplysninger om [[bog|bøger]], [[cd]]'er, [[artikel (skrift)|artikler]], [[anmeldelse]]r, [[video]]er, [[cd-rom]]'er, [[lydbog|lydbøger]] m.m. Det er ikke muligt at se selve teksten, billedet eller høre lyden, men det er muligt at bestille bøger, artikler, cd'er eller [[dvd]]'er, som så kan hentesdet lokale bibliotek.

[[DBC]] står for driften og udviklingen af bibliotek.dk, som har eksisteret som [[slutbruger]][[database]] siden 2000, mens [[Kulturstyrelsen]] udstikker de overordnede rammer. I december 2012 blev bibliotek.dks nye platform tilgængelig i en betaversion, som igennem 2013 udvikles med henblik på, at den i sidste ende skal tage over for den gamle version.



bibliotek.dk blev etableret den [[30. oktober]] [[2000]], og databasen drives af [[DBC]] A/S. Det sker på grundlag af en kontrakt mellem [[Biblioteksstyrelsen]] og DBC.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==
*[http://bibliotek.dk/ bibliotek.dk]
*[http://bibliotek.dk/ bibliotek.dk]
*[http://bibliotek.dk/beta Ny bibliotek.dk beta]
*[http://dbc.dk DBC A/S]
*[http://dbc.dk DBC A/S]
*[http://bs.dk Kulturstyrelsen]
*[http://bs.dk Biblioteksstyrelsen]
*[http://www.kulturstyrelsen.dk/institutioner/biblioteker/nationale-ordninger/bibliotekdk/arkiv/drift-vedligeholdelse-og-videreudvikling/ Kontrakt mellem Kulturstyrelsen og DBC]
*[http://www.bs.dk/content.aspx?itemguid={8AACC7E3-95C2-4A31-A83D-C64719C1C06A} Kontrakt mellem Biblioteksstyrelsen og DBC]


[[Kategori:Hjemmesider fra Danmark]]
[[Kategori:Hjemmesider fra Danmark]]

Versionen fra 20. feb. 2013, 11:42

bibliotek.dk er en database med alt det, der findes på på danske offentlige biblioteker. På bibliotek.dk kan man se oplysninger om bøger, cd'er, artikler, anmeldelser, videoer, cd-rom'er, lydbøger m.m. Det er ikke muligt at se selve teksten, billedet eller høre lyden, men det er muligt at bestille bøger, artikler, cd'er eller dvd'er, som så kan hentes på det lokale bibliotek.

bibliotek.dk blev etableret den 30. oktober 2000, og databasen drives af DBC A/S. Det sker på grundlag af en kontrakt mellem Biblioteksstyrelsen og DBC.

Eksterne henvisninger