Charles Churchill: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
Linje 17: Linje 17:
[[Kategori:Digtere fra England]]
[[Kategori:Digtere fra England]]
[[Kategori:Præster fra England]]
[[Kategori:Præster fra England]]
[[Kategori:Satirikere]]
[[Kategori:Satirikere fra Storbritannien]]


[[ca:Charles Churchill]]
[[ca:Charles Churchill]]

Versionen fra 24. feb. 2013, 05:49

Charles Churchill.

Charles Churchill (februar 17314. november 1764) var en engelsk satirisk digter.

Churchill studerede først i Oxford, hvorfra han blev bortvist, og derefter i Cambridge, men tog aldrig nogen eksamen. Ikke desto mindre blev han præst, om end mere af nødvendighed end af kald, og virkede tillige som lærer for at hjælpe på sine sparsomme indtægter. Han var en fremragende begavelse, og de bedste af hans digte udmærker sig ved en ualmindelig skarphed i satiren og en glimrende form.

Af hans værker kan fremhæves: The Rosciad, hvori han satiriserer over teatrene, og det derefter følgende The Apology, addressed to the Critical Reviewers (1761), The Ghost i 4 bøger (1762-63, med et angreb på Samuel Johnson Pomposo), The Prophecy of Famine, der går ud over Skotland og skotterne, The Conference og The Duettist (1763) samt Gotham og Independence (1764).

Den bedste udgave af hans værker findes i serien The Aldine Poets (2 bind, med en biografi af digteren af James Hannay 1844, på ny udgivet 1867 og 1893).

Eksterne henvisninger


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.